Het Spoorpark Tilburg wordt 3 dagen lang omgetoverd tot een internationaal bierwalhalla

Goed nieuws voor bierminnende Tilburgers: Mout Bierfestival strijkt van 2 t/m 4 augustus voor het eerst neer in het nieuwe Spoorpark en tovert de locatie om tot een bierwalhalla met lokale, nationale en internationale bierbrouwerijen die hun nieuwste bieren presenteren. Naast bier is er ruimte voor foodtrucks, een kinderprogramma, proeverijen onder leiding van de vermaarde biersommelier Arvid Bergström en een uitgebreid muzikaal programma.

Totaalbeleving rond kwaliteitsbier

Daar waar Mout bijna vijf jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft het nieuwe Spoorpark in Tilburg momenteel patent op een nieuwe editie. “Mout Bierfestival is een unieke totaalbeleving waar kwaliteitsbier centraal staat en waar de microbrouwer een podium krijgt. Naast een ruim aanbod aan brouwerijen, is er ook een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues aanwezig dat bijdraagt aan de beleving. En natuurlijk: er mag gedanst worden”, aldus Diede van Overbeek, mede-organisator Mout Bierfestival.

 

 

Arvid Bergström

Een andere belangrijke ontwikkeling is de vernieuwde proeverij, welke begeleid wordt door internationaal biersommelier Arvid Bergström. Met een groot, driedaags programma waar bijzondere combinaties worden gezocht tussen bier en eten (denk aan kaas, chocolade en vlees) wil Mout voor zowel de liefhebber als de ‘gezelligheidsdrinker’ een slag naar verdieping maken, aldus de organisatie. Tinus Weijkamp, mede-organisator Mout Bierfestival: “Met Mout willen we de échte bierliefhebbers voorzien van een kwalitatief hoogstaand bierfestival, maar tegelijkertijd ook een mooie festivaldag bieden aan mensen die minder met speciaalbier hebben. We zijn erg blij met Arvid, die een proeverijprogramma gaat opzetten waar iedereen met plezier aan zal deelnemen.”

Veel meer dan alleen bier

Naast kwaliteitsbieren en een internationaal muziekprogramma, wordt er op het gebied van eten en vermaak aandacht besteed met foodtrucks en een spelletjeshoek voor de kleintjes. Het festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

 

 

Wie speciaalbiertjes wil proeven bij de brouwerijen moet in het bezit zijn van een Mout-bierglas (kosten: €5, inclusief programmaboekje). Dit glas is te gebruiken op elke editie van Mout Bierfestival. Wie alleen het festival wil bezoeken en niet zo’n speciaalbierdrinker is, kan ook zonder Mout-bierglas aan de centrale bar drinken halen.

Handige informatie

Wanneer? 2, 3 en 4 augustus 2019

Hoe laat?
Vrijdag 16:00 – 24:00
Zaterdag 13:00 – 24:00
Zondag 13:00 – 21:00

Waar?
Spoorpark Tilburg

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.