Freestylen en snowboarden naar Livigno op Olympische Winterspelen

Er is bekend gemaakt dat de Olympische Winterpelen 2026 in Milaan-Cortina, Italië, worden georganiseerd. Livigno, ook bekend als het kleine Tibet, is gekozen voor alle freestyle en snowboard wedstrijden. Zo worden aan de Mottolino zijde de volgende freestyle onderdelen afgewerkt: Ski Halfpipe, Ski Slopestyle, Ski Big Air, Snowboard Halfpipe, Snowboard Slopestyle, Snowboard Big Air.

Het skigebied rondom de Carosello 3000 staat in het teken van de Aerials en Moguls en in het gebied Sitas – Tagliede worden de reuzen parallel slalom, de ski cross en snowboard cross georganiseerd. Eind van de middag maakte de IOC-commissie in het Zwitserse Lausanne de moeilijke keuze tussen de laatste twee kandidaten, Zweden en Italië.

“Met haar populaire skigebied en vele sport evenementen is Livigno zonder twijfel de koningin van de hoogte sporten in de Italiaanse Alpen. Veel Italiaanse kampioenen zijn hier geboren, het nationale freestylen is hier ontwikkeld en ieder jaar verwelkomen we honderden internationale bekende atleten. We kunnen met recht zeggen dat voor vele atleten de weg naar de Olympische Winterspelen 2026 in Livigno begint en eindigt, waar ze al veel getraind hebben en voorbereidingen treffen voor de Spelen in Beijing 2022. We hebben hard gewerkt om een bestemming aan te bieden met meer accommodaties, de beste faciliteiten en services voor zowel de atleten als de toeristen die ook willen genieten van een actieve vakantie met de lifestyle die ze gewend zijn en de warmte van de Italiaanse gastvrijheid. De Olympische Winterspelen 2026 zijn het onderdeel van de lange weg die we bewandelen en we zijn ons er heel erg van bewust dat kleine Tibet in de spotlights staat tijdens dit grootse sport evenement en iedereen hier een enorme kans geeft!”, aldus Luca Moretti, directeur van de Livigno Tourist Promotion Board.

 

 

Livigno, de geschikte kandidaat

Livigno wordt niet voor niks ‘dé openlucht sportschool van de Alpen’ genoemd. Onbeperkt sporten op meer dan 1.800 meter hoogte, met uitzicht op de 3.000 meter hoge bergen en een dorp waar sporten een lifestyle is. Het maakt niet uit welke sport je wil beoefenen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Van freeriden, piste skiën en telemarken tot langlaufen, fatbiken en paragliden. Ook onder professionele sporters is Livigno favoriet. Door de hoge ligging is er minder zuurstof in de lucht aanwezig en trainen de teams om hun prestaties op lagergelegen bestemmingen te verbeteren.

 

 

Bezoek van de IOC-commissie

Afgelopen april bezocht de IOC-commissie Livigno om zowel de wedstrijdlocaties als het resort te bekijken als mogelijke plek voor de onderdelen Snowboard & Freeride tijdens de Milan-Cortina Olympische Winterspelen 2026. Tijdens de openingspersconferentie waren zelfs Olympisch Kampioen 2018, snowboardster Michela Moioli, en Biathlon World Cup kampioenen Dorothea Wierer en Lisa Vittozzi, allen lid van het Livigno Team aanwezig. Op de openingsavond verzamelden meer dan 40 kampioenen en voormalig atleten van het Italiaanse Nationale team zich om de Olympische vlag voor de kandidatuur welkom te heten. Deze vlag staat symbool voor de mogelijke deelname van Livigno en werd op spectaculaire wijze vanuit een paragliding vlucht en via een traditionele fakkeltocht het dorp in gebracht en gehesen.

European Sports Municipality 2019

Begin van vorig winterseizoen werd Livigno ook gekozen tot ‘European Sports Municipality 2019’ door de European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES EUROPE). De Italiaanse bestemming heeft deze titel te danken aan de innovatie en ontwikkeling van sportfaciliteiten voor jong en oud, voor profs en recreanten. Niet alleen op het gebied van winter sporten maar ook in andere buiten- en binnensporten, accommodaties, diensten en evenementen. De kandidatuur voor de Olympische Spelen is daar natuurlijk een mooi gevolg van.

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Italië

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Italië voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Italië tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.