Tijdloos Sani Festival onder het maanlicht

Het gerenommeerde Sani Festival vindt dit jaar plaats van 6 juli tot 17 augustus, met exclusieve optredens van grote namen en met de Egeïsche Zee als prachtig decor. Het jaarlijkse muziekfestival dat de zomer van Sani Resort opluistert, staat bekend een van de meest gerespecteerde evenementen op de Griekse culturele kalender en het belangrijkste culturele privé-initiatief van Griekenland.

Een mooie selectie gerenommeerde of opkomende internationale artiesten en Griekse talenten werd uitgenodigd en tekende present voor de 27e editie. Sani Hill, de groene heuvel met de middeleeuwse Byzantijnse toren die kenmerkend is voor Sani Resort, wordt opnieuw het bruisende epicentrum van Sani Festival.

 

 

Het 27e Sani Festival volgt verder het pad van de verbinding tussen cultuur en toerisme dat van bij het ontstaan van het festival werd ingeslagen. De nadruk ligt op het internationale karakter en het brengen van levende legendes, terwijl een brug wordt geslagen met het Griekse publiek en internationale artiesten die Griekenland voor het eerst bezoeken. Verschillende secties bespelen verschillende genres en culturen: Jazz on the Hill, Classical Waves, International Sounds, Familiespektakel en Griekse Variaties.

Jazz on the Hill

De eerste Jazz on the Hill – een driedaags programma van jazzmuziek – werd in 1992 in Sani Resort georganiseerd. Vandaag is Jazz on the Hill het handelsmerk van Sani Festival. Levende legendes uit de jazzwereld brachten op het festival een eerbetoon aan de ‘zwarte’ muziek. Vaak was het hun eerste optreden in Griekenland. Enkele grote namen: Jan Garbarek in 1995, Cassandra Wilson in 1998 en 2013, Dee Dee Dee Bridgewater in 2000, Chico Freeman in 2003 en Charlie Haden in 2005, Brad Mehldau, Lizz Wright, Betty Carter, Ray Brown, Abbey Lincoln, Paul Bley, Gonzalo Rubalcaba en vele anderen.

Op 6 juli 2019 speelt het ontluikende talent Christian Sands op Jazz on the Hill. Deze hedendaagse jazzpianist wordt nu reeds vergeleken met de grote jazzlegendes. Charles Lloyd, in 2006 voor het eerst uitgenodigd door Sani Festival en onbetwistbare meester op de saxofoon, staat op 13 juli 2019 nog eens op het podium samen met Amerikaanse en Griekse musici die bekend staan om hun improvisatie, evenals de zeer geliefde Maria Farandouri.

 

 

Classical waves

Deze sectie van Sani Festival zorgt voor een programma gewijd aan klassieke muziek, gebracht door zowel grote orkesten uit de hele wereld, als kleine ensembles en individuele artiesten. Vaak bundelen de artiesten hun krachten voor de gelegenheid in concerten van klassieke muziek.

Op 20 juli 2019 mag het publiek genieten van de postklassieke klanken van de Amerikaanse pianist Joachim Horsley. Horsley is voor het eerst in Griekenland en neemt het publiek mee op een culturele reis, waarin de klassieke muziek van Beethoven vernieuwend wordt herwerkt op Cubaanse ritmes.

Sani Hill is op 7 augustus het perfecte decor voor opera, beroemde aria’s en duetten gebracht door twee Griekse artiesten met een internationale carrière. De unieke sopraan Sophia Kyanidou in de rol van ‘Zij’ en de getalenteerde tenor Dimitris Paksoglou in de rol van ‘Hem’ worden begeleid door het kamerorkest ContraTempo.

International sounds

Sani Festival heeft zich door de jaren ontwikkeld en verrijkt. Het wil zich richten tot verschillende doelgroepen en het publiek toegang geven tot de beste muziek van over de hele wereld. Bijzonder succesvol in het verleden waren de exclusieve optredens van Cesaria Evoria, Tito Puente, Dulce Pontes, Lila Downs, Teofilo Chandre, Petru Guelfucci en Eliades Ochoa.

In 2019 is de Zweedse jazzmuzikante Gunhild Carling te zien, voor het eerst in Griekenland. Carling, jazzzangeres, tekstschrijfster en getalenteerde muzikante, staat erom bekend verschillende instrumenten tegelijk op het podium te bespelen. Ze brengt op 3 augustus een eigen dynamische visie op swing en jukebox muziek met nummers die klassiekers zijn geworden.

Familiespektakel

‘Le Cirque Invisible’ biedt dan weer een artistiek en meeslepend spektakel voor alle leeftijden, in het genre van de pantomime. Victoria Chaplin, Charlie Chaplin’s jongste dochter en kleindochter van Eugene O’Neill, spint magische verhalen met haar man, de acteur Jean-Baptiste Thierrée. Deze geniale uiting van creativiteit is te zien op 26 en op 27 juli.

Griekse variaties

Sani Festival is trots op de reeks vooraanstaande Griekse muzikanten die het publiek reeds met succes een inspirerende Griekse performance heeft bezorgd: Stavros Xarhakos, Eleni Karaindrou, Giorgos Dalaras, Alkistis Protopsalti, Haroula Alexiou, Loukianos Kelaidonis, Dimitra Galani, Dionysis Savvopoulos, Eleftheria Arvanitaki, Yannis Kotsiras – om maar een paar grote namen van de Griekse muziek te noemen.

De in Griekenland bekende en geliefde Nionios (Dionysis Savvopoulos) brengt op 10 augustus samen met zijn orkest en een aantal jonge zangers een onvergetelijk concert onder de sterren. Dit optreden zal een muzikaal eerbetoon zijn aan Woodstock, in het jubileumjaar van het festival, met onder meer emblematische songs uit die tijd.

​De bekende Griekse zangerers Alkistis Protopsalti sluit Sani Festival 2019 af op 17 augustus – met haar onnavolgbare kristalheldere, krachtige stem. Er wordt alom uitgekeken naar haar unieke optreden samen met Nikos Portokaloglou, die enkel prachtige songs uit zijn repertoire zal brengen, exclusief op Sani Hill.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.