LuggageHero lanceert nu ook korte termijn bagage opslag in Amsterdam

Een alom bekende frustratie, het verkennen van een stad met je koffer in je hand of een loodzware backpack op je rug. Dit als gevolg van een late check-in of vroege check-out bij de geboekte accommodatie. Opslagruimtes op stations zijn vaak overvol, dus sleep je je bagage maar met je mee door de straten.

Een frustratie die sinds de introductie van LuggageHero tot het verleden behoort, een innovatief lokaal peer-to-peer netwerk voor korte termijn bagageopslag, die ervoor zorgt dat je je handen (of rug) tijdens het bezoeken van een stad altijd vrij hebt. En laat het nu net zo zijn dat LuggageHero tegenwoordig ook zijn superkrachten inzet om de bezoekers van Amsterdam uit de brand te helpen.

In navolg op het succes van LuggageHero in de VS en Europese steden als Rome, Londen, Barcelona, Lissabon en Brussel is de korte termijn bagageopslag service sinds kort ook actief in Amsterdam. Met maar liefst 25 drop-off points biedt het innovatieve peer-to-peer travel & sharing concept een oplossing aan reizigers die de stad zo comfortabel en praktisch mogelijk willen verkennen. Een concept dat wereldwijd opvalt door een unieke samenwerking met lokale winkels, hotels, cafés en restaurants.

 

 

Een dag of lang weekend Amsterdam comfortabel en zonder zorgen

De locaties waar LuggageHero mee samenwerkt zijn voorzien van een gecontroleerd en officieel service keurmerk. Dit betekent dat de bagage onder verantwoordelijkheid van LuggageHero wordt beheerd. De 25 drop-off points in Amsterdam zijn daarbij afgestemd op de tourist hotspots in bekende buurten en nabij de belangrijkste OV verbindingen. Het vinden van beschikbare drop-off points en het reserveren van de benodigde opslag gebeurt via een mobiele app.

 

 

Voor het afgeven en het beheer van bagage betaalt men slechts € 1 per uur, met een maximum van € 10 per dag (per bagagestuk). De afgegeven bagage wordt extra beveiligd aan de hand van een LuggageHero security seal en een diefstal en schadeverzekering van € 2.500 per tas, koffer en inhoud.

De opmars en wereldwijde ambities van LuggageHero

LuggageHero is in 2016 opgericht door de Deen Jannik Lawaetz. Het concept is ontstaan vanuit zijn eigen frustratie en ervaring:

“Tijdens mijn verblijf in een Airbnb in Barcelona had ik na het uitchecken geen enkele mogelijkheid om mijn bagage achter te laten”

“Ik heb toen de hele dag mijn bagage door de stad moeten slepen. Toen ik zelf Airbnb-host was in Kopenhagen, vroegen mijn gasten mij na de check-out veelal naar een plek om hun bagage achter te laten. Dit heeft mij op het idee gebracht van het LuggageHero-concept, waarmee ik de reiziger echt kan helpen. Gedoe met het opslaan van bagage kan je aankomst- of vertrekdag namelijk flink verpesten”.

LuggageHero is sinds de oprichting bezig aan een indrukwekkende en snelle opmars. In korte tijd is het innovatieve peer-to-peer travel & sharing concept gegroeid naar meer dan 800 drop-off points in grote steden wereldwijd. Met een recentelijk financiële injectie van 2,25 miljoen USD wordt LuggageHero ook door PhocusWire genoemd als een van de Top 25 Hot Startups van 2019. LuggageHero verwacht tegen begin 2020 zijn netwerk uit te breiden naar 39 locaties in Noord-Amerika en Europa.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.