Zomer in de Franse bergen: meer dan wandelen en marmotten spotten!

Wil je deze zomer graag iets actiefs doen maar heb je nog geen perfecte bestemming gevonden? Hieronder acht activiteiten voor belevenissen in de Franse bergen:

Parapente

Ren, spring en vlieg! Zweef als een vogel boven een schitterend landschap. Een unieke beleving gegarandeerd! Tip: in Les 2 Alpes kun je deze zomer een vlucht maken in de ochtend, bij zonsopgang, met een ontbijt op de top. (Vols de moyenne montagne – vol + petit déjeuner au lever du jour).

 

 

Raften

ls er één activiteit is die je gedaan moet hebben in de bergen is het wel raften. Leuk met vrienden of familie. Ga je voor een rustige tocht met de kleintjes of voor de adrenaline? De keuze is aan jou! Raften in het donker? Dat kan in juni in de Ecrins.

MTB

Tijdens de vakantie ook nog aan je conditie werken? Dan is mountainbiken de ideale activiteit. Er zijn speciale mountainbike routes waarmee je op een leuke en sportieve manier bergweides en toppen kunt ontdekken. Geen zin om naar boven te fietsen? Neem dan de lift omhoog. Zo heb je alsnog toegang tot de mooiste routes zonder veel te hoeven klimmen. Wil je het een keer rustig aan doen? Kies dan voor de elektrische mountainbike. Je kunt dit bijvoorbeeld doen in La Clusaz of Alpe du Grand Serre.

 

 

Suppen

Helder blauw water onder je voeten en bergtoppen om je heen: met deze activiteit kun je even helemaal ontspannen. Bekijk hier 12 paradijselijke plekken om te suppen.

Karten

In voor een adrenalinekick op hoge snelheid? Test de bergkart in Serre Chevalier!

Via Ferrata

Er zijn vele mooie via-ferrata’s te doen in de bergen. Maar heb je ook weleens een historisch monument beklommen? In Aussois, in de Haute-Maurienne, kun je het fort Victor Emmanuel beklimmen (ook toegankelijk voor kinderen). Een unieke belevenis!

Canyoning

Verfrissing nodig tijdens de warme zomer? Probeer dan eens canyoning! Het is een combinatie van wandelen door een kloof, springen, zwemmen, glijden en abseilen. Er zijn natuurlijk vele plekken in Frankrijk waar je canyoning kunt beoefenen: hieronder een aantal plekken waar je ook zeker voor een eerste keer terecht kunt: in de Jura, de Vercors, het Centraal Massief, de Pyreneeën, Val d’Allos en de Vanoise.

Klimbos

Hangbruggen, ziplines en gave klimroutes: ervaar een klimbos in de bergen. Tip: test de ‘fantasticable’ in de Vogezen: een kabelbaan met een snelheid van meer dan 100 km/u! (Bol d’Air).

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.