De mooiste Franse lentebestemmingen

Het is nog even heerlijk lente, dus ga er nu op uit voordat de zomerdrukte zich aandient. In de Noordoost Franse bestemmingen Elzas, Champagne, Vogezen en de Ardennen, samen Grand Est genoemd, is het in de lente al heel aangenaam en heerlijk vertoeven in pittoreske steden met charmante gekleurde vakwerkhuisjes en bloemrijke straten. Welke lentebreak bestemming kies jij?

Troyes

De stad van 1000 kleuren Troyes is een zeer fotogenieke stad. Elke hoek van de straat kan zo op een ansichtkaart. Opmerkelijk is dat de Champagne-stad ook een vorm heeft die je doet denken aan een champagnekurk. Vandaar dat het oude stadsdeel Bouchon de Champagne heet. Het historische centrum is een parade van scheve pastelkleurige vakwerkhuisjes. Het is de ideale combinatie van kunst, cultuur, restaurants en winkelstraten. En daarmee een erg leuke bestemming voor je lentebreak. Voor een goed glas champagne en vrij uitzicht op Troyes moet je op de heuvel van Montgueux zijn. De ligging van de wijngaarden is bijzonder gunstig voor de chardonnaydruif en dus de champagneproductie en dat proef je!

 

 

Colmar

De betoverende straten met snoepkleurige vakwerkhuisjes en een zee van bloemen maken van Colmar een levend sprookjesboek. Loop door het schilderachtige Petite Venise en geniet van het kleurrijke uitzicht over de kanalen vanaf de brug op Rue de Turenne. En om het plaatje compleet te maken tuffen er kleine sightseeing bootjes door de kanalen. Voor de meest toffe foto’s is het district van de vishandelaren een bezoek waard. En elke vrijdag- en zaterdagavond worden de straten nóg magischer wanneer de speciale stadsverlichting aangaat. Ga op ontdekkingstour met een de lokale gids en leer meer over de geschiedenis van deze Elzasser stad. Na alle sightseeing kun je einde dag heerlijk neerploffen op een terras langs het kanaal. Tip: proef er een van de streekwijnen, Colmar is tenslotte de wijnhoofdstad van Elzas.

 

 

Gerardmer

Eind lente zijn grote delen van de bergtoppen van Gerardmer bedekt met talloze wilde bloemen en planten. Wist je dat veel van deze planten worden geplukt voor hun essentiële oliën. La Ferme du Bien-être gebruikt de oliën voor in haar natuurlijke cosmetica en door de winkel hangt dan ook een heerlijke kruidengeur. Terug tussen de bergen ligt de ‘Parel van de Vogezen’, het grootste natuurlijke meer van de regio. Hier kan de pret niet op met alle watersportactiviteiten, maar je kunt natuurlijk ook op je eigen gemak rond badderen. Vanuit de houten toren van het observatorium heb je een prachtig 360 graden uitzicht over het diepblauwe water, de sparrenbossen en het stadje zelf. In de omgeving zijn de wandelroutes zo uitgestippeld zodat jij en je fotocamera kunnen profiteren van de wilde flora. Dé bestemming voor een break midden in de natuur.

Charleville-Mézières

De gecombineerde Ardennen-stad Charleville-Mézières is benoemd tot de stad van Kunst en Geschiedenis. La Place Ducale staat hoog in de top van Europa’s mooiste pleinen en heeft een kenmerkend straatbeeld. De gebouwen vormen als het ware de stadsvlag door het gebruik van drie specifieke kleuren: (leisteen)blauw, (baksteen)rood en (Dom-steen)geel. Als je door de straten struint zal je ongetwijfeld veel terugzien van Rimbaud, een bekende 19-eeuwse dichter en kunstenaar. Diverse graffitiwerken zijn geïnspireerd op zijn gedichten en brengen extra kleur in de stad. Kortom, in Charleville-Mézières ben je echt even weg van alle dagelijkse verplichtingen, terwijl je geniet van alles om je heen.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.