Dit zijn de activiteiten van Qatar Airways voor duurzaamheid

Qatar Airways Group heeft haar duurzaamheidsrapport 18 – over de periode van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018 – gepubliceerd, waarin de ontwikkeling en vooruitgang op dit cruciale gebied in detail wordt beschreven.

In het verslag wordt de nadruk gelegd op de vele prestaties van de luchtvaartmaatschappij, ondanks de illegale blokkade die sommige buurlanden op 5 juni 2017 tegen de staat Qatar hebben ingesteld. Tijdens de periode van het rapport werd Qatar Airways de eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten en zelfs de vijfde luchtvaartmaatschappij ter wereld die zich heeft verzekerd van accreditatie op het hoogste niveau in het milieubeoordelingsprogramma (Environmental Assessment programme, IEnvA) van de International Air Transport Association (IATA). Daarnaast heeft Hamad International Airport met succes haar certificering verlengd tot niveau 3 van het Airport Carbon Accreditation programma van de Airport Council International (ACI).

 

 

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: “We zijn vastbeslotener dan ooit om ons in te zetten voor een duurzame luchtvaartindustrie. We zijn verheugd om een milieuvriendelijke luchtvaart en de staat Qatar te blijven verdedigen. Ik ben erg trots op onze veerkracht tijdens de blokkade, wat blijkt uit het feit dat we tijdens de periode op een hoog niveau zijn blijven presteren.”

Uit het rapport blijkt dat als gevolg van de illegale blokkade een aantal duurzaamheidsindicatoren is beïnvloed. Hoewel het effect tijdelijk was en de prestaties zich in de tweede helft van het jaar herstelden, leidde de blokkade tot een daling van de koolstofefficiëntie, zowel bij de luchtvaartmaatschappij als op de luchthaven, voornamelijk door de langere routes als gevolg van de beperkingen van het luchtruim. Ook was er aanvankelijk een daling van het aantal passagiers door het verlies van achttien regionale bestemmingen in de landen die de blokkade vormden.

 

 

Naast een grondige evaluatie van de milieuprestaties van de Qatar Airways Group, schetst het rapport de economische en sociale bijdrage van de luchtvaartmaatschappij aan de staat Qatar tijdens de onmiddellijke nasleep van de illegale blokkade. Ook benadrukt het rapport de inzet van Qatar Airways voor de klanten, evenals het geloof van de luchtvaartmaatschappij in de culturele voordelen die het wereldwijde luchtverkeer met zich meebrengt, gedocumenteerd door middel van de bekende ‘No Borders, Only Horizons’ campagne van de luchtvaartmaatschappij.

Een nieuw hoofdstuk in het rapport gaat over maatschappelijke ontwikkeling, met de nadruk op de blijvende steun van Qatar Airways aan maatschappelijke projecten, zowel in eigen land als wereldwijd, door middel van liefdadigheidsinitiatieven, zoals Educate A Child, de Orbis Trust en het Shafallah Centre.

Een sectie gewijd aan gezondheid en veiligheid beschrijft de onwrikbare aanpak van Qatar Airways om gezondheid en veiligheid te waarborgen evenals de verdere ontwikkeling van de “Prioriteit 1” cultuur rond veiligheid. Hoogtepunten zijn onder andere de hernieuwde certificering van Qatar Airways voor de IATA Operational Safety Audit, de IATA Cabin Operations Safety Conference georganiseerd in Doha en de vele initiatieven van de luchtvaartmaatschappij om belanghebbenden te betrekken bij de activiteiten, zoals de Fire Safety Week.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.