Beleef een verrassende stedentrip naar Erfurt in Thüringen

Op zoek naar een bijzondere en onontdekte stad voor een Duitse stedentrip? Denk dan eens aan Erfurt, de hoofdstad van deelregio Thüringen. De stad heeft onlangs een speciale video ‘48H Erfurt’ gelanceerd ter promotie van de veelzijdige stad.

De Duitse stad Erfurt, op ca. 6 uur rijden of treinen vanuit Utrecht, biedt naast een prachtige middeleeuwse stadskern een prettige sfeer met leuke winkels, cafés en restaurants. Het icoon van de stad is de Krämerbrücke, de langste aan beide zijden bebouwde en bewoonde brug ten noorden van de Alpen. Oorspronkelijk stonden hier 64 smalle huizen die laten zijn samengevoegd tot 32 woningen. Tegenwoordig wonen er 50 mensen en zijn er tal van kleine winkeltjes, galerieën, antiquairs en eetgelegenheden. Een andere aanrader is de jaarlijkse kerstmarkt die in 2018 zelfs gekozen is tot beste kerstmarkt van Duitsland.

 

 

Interactieve stadswandeling

De beste manier om Erfurt te ontdekken, is door het maken van de wandeling ‘Tijdreis door de Middeleeuwen’. Met de app ‘Thuringia.MyCulture’ op je smartphone worden objecten, gebouwen of afbeeldingen gescand met behulp van augmented reality. De route gaat langs negen stops waarbij je alles te horen krijgt over de geschiedenis van de stad als uniek centrum van de middeleeuwse cultuur.

 

 

Openlucht-theaterfestival

Een jaarlijks highlight in de zomer is het openlucht-theaterfestival op de 70 treden van de trap tussen de St. Mariendom en de Severikerk vormen. Het maakt een sprookjesachtig decor voor de ‘DomStufen-Festspiele’. Dit jaar wordt publiek tussen 9 augustus en 1 september teruggebracht naar de 14e eeuw met de musical ‘De naam van de roos’ gebaseerd op de roman van Umberto Eco.

Kom in de stemming en laat je inspireren door de ‘48H Erfurt’ video.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.