Madurodam vernieuwt attractie Zo Groot is Oranje

De populaire Madurodam-attractie Zo Groot is Oranje is sinds kort uitgebreid en gemoderniseerd. Het hart van de attractie – een wide screen beeld- en geluidprojectie gewijd aan de legendarische EK-finale van 1988 – is ongewijzigd gebleven. Dat geldt ook voor de indoor skillzone en het outdoor Johan Cruyff Court.

Nieuw zijn de ‘Kleedkamer van Oranje’ – waar de shirts van de Oranjehelden en -heldinnen van nu hangen – en een 3D-scanner met app, waarmee kinderen zichzelf omtoveren tot een ARvatar (Augmented Reality avatar) gehuld in een Oranje-tenue. De app maakt het ook mogelijk de 3D avatar een aantal spectaculaire ‘voetbal moves’ te laten doen en die online te delen.

De aanpassing van Zo Groot is Oranje – de eerste indoorattractie die Madurodam in 2014 opende – brengt de attractie meer in lijn met de overige indoorattracties van het park. Die nemen de bezoekers steeds thematisch mee naar het naar het verleden, om vervolgens te focussen op bijzondere Nederlandse prestaties in het heden, afgerond met een inkijkje in de toekomst. Door nu ook expliciet aandacht te besteden aan het huidige Nederlands Elftal en de Oranje Leeuwinnen sluit Zo Groot is Oranje beter aan op dit stramien. Daarnaast wil Madurodam met de vernieuwde Oranje-attractie onderstrepen een eigentijds themapark te zijn dat aansluit op de belevingswereld van ouders en kinderen van nu.

 

 

Waar een klein land groot in kan zijn

In de nieuwe ‘Kleedkamer van Oranje’ staat de 3D-scanner die tot voor kort in het Fantasitron was te vinden. Daarmee kunnen bezoekers een 3D ‘Madurodam-variant’ van zichzelf maken en die plaatsen naast bekende bezienswaardigheden in Nederland in het klein. Speciaal voor Zo Groot is Oranje liet Madurodam ook nog een app ontwikkelen die deze 3D-scan omzet in een zogeheten ARvatar. Deze combinatie van een avatar (digitale representatie van jezelf) en Augmented Reality (AR) maakt het mogelijk om jezelf virtueel, maar levensecht op elke denkbare plek in een digitale wereld te plaatsen.

De nieuwe app – ontwikkeld door PTTRNS.ai en Scanologics – geldt als een technisch hoogstandje: het is de eerste scaninstallatie en app waarmee je je daadwerkelijk om kan omzetten in een full body 3D avatar die volledig kan bewegen. Dat maakt het mogelijk om jezelf in Oranje-tenue online een aantal spectaculaire ‘voetbal moves’ te laten doen en die online te delen. Madurodam liet deze ‘moves’ speciaal voor Zo Groot is Oranje opnemen door de Nederlandse kampioenen Freestyle Football Jesse Marlet en Laura Dekker.

Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam, vertelt enthousiast: “In Madurodam beleef je de grote verhalen van Nederland. En zeker voor voetbal geldt: waar een klein land groot in kan zijn. In deze vernieuwde attractie kun je jezelf onderdompelen in onze prachtige voetbaltraditie en met je avatar in de schoenen van onze huidige generatie Oranje-sterspelers gaan staan. Sterker nog: je kunt jezelf omtoveren tot de toekomstige voetbalkampioen van Nederland!”

 

 

Maak kans op een voetbalclinic van Nederlands kampioenen

Voor alle kinderen die ook in het écht de grootste voetbalkampioen van Nederland willen worden, heeft Madurodam bovendien een extra uitdaging bedacht. Samen met de Nederlandse Freestyle Football Kampioenen Jesse en Laura bedachten zij een voetbalchallenge, waarbij kinderen worden uitgedaagd om hun gaafste voetbalmoves te laten zien. Laura en Jesse leren de twee winnaars van deze challenge op 26 juni tijdens een voetbalclinic alle fijne kneepjes van het voetbalvak. Iedere winnaar mag 10 tot 15 vrienden of vriendinnen meenemen, dus ook zijn of haar hele voetbalteam.

Deelnemen is simpel: maak een korte video van je gaafste voetbalmove, van balletje hooghouden tot een ‘neck stall’ (de bal in je nek leggen) of een ‘around de world’ (je been om de bal draaien). Je kunt het zelf zo gek niet bedenken. Deel deze video via www.Madurodam.nl/voetbalchallenge en wie weet leer jij op 26 juni in Madurodam de sterren van de hemel te voetballen! Inzenden kan tot en met 18 juni 2019.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.