Deze Portugese topchef ontvangt een prijs

João Oliveira, chef-kok van restaurant VISTA in de Portugese Algarve, ontving onlangs de Prix au Chef de L’Avenir. Deze internationale prijs eert het werk van talentvolle jonge chefs en word ieder jaar uitgereikt door de International Gastronomy Association. Restaurant VISTA is onderdeel van het Bela Vista Hotel & Spa – Relais & Châteaux in Portimão en wordt beschouwd als een van de beste restaurants in de zuidelijke regio van Portugal.

De lokale en authentieke keuken van de Algarve, met zijn heerlijke visgerechten, regionale kazen en uitmuntende wijnen, wordt steeds populairder bij de toeristen die de regio bezoeken. Met veel keuze en goede kwaliteit van het eten en de restaurants is de Algarve ook een perfecte bestemming voor fijnproevers.

Uitreiking

De vertegenwoordiger van de Internationale Gastronomie Academie, José Bento dos Santos, reikte de prijs uit. “Gastronomie is een kunst is en de gerechten van João zijn echte artistieke hoogtepunten. Onze grote waardering voor chef-kok João en zijn werk is de reden dat we hem voor deze prijs hebben voorgedragen. We zijn een geweldige chef-kok voor de toekomst rijker.”

 

 

Chef-kok João Oliveira geeft zijn eigen persoonlijke draai aan het concept en specialiteiten van VISTA en zorgt voor een unieke belevening door alle vijf zintuigen te stimuleren. “Het is een grote eer om deze onderscheiding te mogen ontvangen. Het is een erkenning van het werk dat ik samen met mijn team hier heb neergezet bij VISTA. Daarnaast heb ik ook nog het voorrecht om te kunnen werken met de beste Portugese ingrediënten, met name die uit onze zee’’, aldus João.

 

 

Achtergrond

João Oliveira behaalde in 2006 zijn diploma in Culinaire Kunsten aan de ‘Escola Profissional Infante D. Henrique’ in Porto. Sindsdien werkte hij bij enkele van de grootste culinaire restaurants in Portugal, waaronder Largo do Paço in Amarante, The Yeatmen in Porto en het restaurant van Hotel Vila Joya in Albufeira, allen met een of meerdere Michelinsterren bekroond. In 2015 ging João Oliveira aan de slag als chef bij VISTA, een van de beste restaurants van de zuidelijke regio, met naast zijn culinaire uitmuntendheid ook een ongelooflijk uitzicht op het strand van Praia da Rocha. In 2017 ontving João hier een Michelin ster.

De leukste hotspots in Portugal in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Portugal tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Portugal plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.