Dit is Europa’s beste strandbestemming

De stranden van de Algarve blijven prijzen binnenslepen. Voor de 6e keer is de Zuid-Portugese regio uitgeroepen tot Europe’s Leading Beach Destination. Tijdens een gala-avond op Madeira werden zaterdag de World Travel Awards uitgereikt en kreeg de Algarve de hoofdprijs als beste strandbestemming.

Het is bijna een verrassing als de Algarve de prestigieuze award voor beste strandbestemming níet wint, want sinds 2012 ontvangt de regio deze prijs zeer regelmatig (2012, 2013, 2015, 2016, 2017). Maar de concurrentie blijft altijd pittig. Andere kanshebbers dit jaar waren de eveneens mooie stranden van Cannes (Frankrijk), Mallorca (Spanje), Marbella (Spanje), Sardinië (Italië), Corfu (Griekenland), Peloponnesos (Griekenland) en Ölüdeniz (Turkije). Toch stak de Algarve als perfecte vakantieplek aan zee wederom boven de rest uit.

 

Lees ook dit artikel: Volg de tapasroute van de Algarve

 

Van gezellig druk tot compleet verlaten

Het zand is zacht, goud van kleur, er is met 200 km genoeg plek voor iedereen en het water van de Atlantische Oceaan is hier kristalhelder. Tel daarbij op het heerlijke klimaat, het hele jaar door, en je snapt waarom Europa graag een handdoek op de stranden van de Algarve neerlegt. Van drukkere stranden met veel watersportactiviteiten tot verlaten baaitjes waar je niemand tegenkomt: de Algarve heeft het allemaal. Terwijl de kleintjes in de familie zich kunnen vermaken met het spotten van dolfijnen en zeepaardjes, surf- en bodyboard lessen, kokkels zoeken op het strand of spelen in de kleine golven, kunnen ouders genieten van een welverdiende massage op strand.

 

 

Probeer elke dag een ander mooi plekje en kies je favoriet. Enkele toppers die je beslist niet mag overslaan bij een bezoek aan Zuid-Portugal: Ponta da Piedade, Camilo, Meia Praia (allemaal Lagos), Praia da Rocha (Portimão), Marinha (Carvoeiro), Sao Rafael, Galé en Falésia Beach (allemaal Albufeira). De meeste stranden zijn ook nog eens goed bereikbaar voor mindervalide mensen en hebben tijdens de zomer een EHBO-post.

Award met aanzien

De World Travel Awards (WTA’s) werden dit weekend voor de 26e keer uitgereikt en worden gezien als de meest prestigieuze toerisme-awards wereldwijd. Zowel reis- en toerismeprofessionals als consumenten van over de hele wereld kunnen stemmen op hun favoriete bestemmingen, attracties, accommodaties, luchtvaart-, autohuur-, trein- en cruisemaatschappijen. De Algarve sleepte naast de award voor Leading Beach Destination nog diverse andere WTA’s in de wacht.

Neem contact op met Verkeersbureau Portugal

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Portugal ontvangen*

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.