Ervaar het selfie tijdens De Boeren Beleving

Ervaar het selfie tijdens De Boeren Beleving, het eerste landelijke evenement van Boert Bewust. In het laatste weekend van juni ervaren bezoekers het echte boerenleven bij boeren en tuinders uit alle Boert Bewust-streken. Ga in gesprek met de boer tijdens een picknick, yogales in de stal of rondleiding op het bedrijf.

Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens De Boeren Beleving is er in alle Boert Bewust-streken ruimte voor een goed gesprek. Tijdens de picknick met streekproducten of een van de andere activiteiten neemt de boer of tuinder tijd voor vragen of het vertellen van zijn verhaal. Voor kinderen is er een speurtocht en selfiewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

 

 

“Het gesprek aangaan met de omgeving is altijd het uitgangspunt van Boert Bewust geweest, dit evenement sluit daar heel mooi op aan”, vertelt Lisanne Oskam, voorzitter Stichting Boert Bewust. “Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven.”

 

 

Yoga in de geitenstal en picknick in de boomgaard

Elke boer geeft tijdens De Boeren Beleving zelf invulling aan het programma op zijn erf. Zo kunnen bezoekers in Salland biggen knuffelen en een les yoga volgen in de koeienstal, in Rijk van Nijmegen picknicken in een boomgaard en in de Gelderse Vallei een cultureel festival tussen de koeien bezoeken. Elke streek bepaalt zelf of de activiteiten op vrijdag 28, zaterdag 29 en/of zondag 30 juni plaatsvinden.

Aanmelden

Nieuwsgierig naar de activiteiten in jouw streek? Ga naar www.boertbewust.nl/boerenbeleving, bekijk welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn en meld je aan. Je volgt de activiteit in kleine groepen. Zo heeft de boer alle tijd voor een gesprek over de herkomst van ons voedsel.

Samen sterk

Binnen Boert Bewust werken de streken samen, ondersteund door de Stichting Boert Bewust. In dit landelijke evenement komt de samenwerking optimaal naar voren. De Boert Bewust streken zitten in de volgende regio’s: Vechtdal, Salland, IJsseldelta, Land van Cuijk, Rijk van Nijmegen, Gelderse Vallei en Kromme Rijn. Meer informatie over stichting Boert Bewust en de activiteiten tijdens de Boeren Beleving vind je via de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.