De 3 dorpen van Val Gardena

Val Gardena, ook wel bekend als Gröden en gelegen in het hartje van de Dolomieten (Italië), is de hotspot voor actieve en culturele vakanties. In de vallei bevinden zich drie dorpjes met ieder een eigen karakter en uitstraling: S. Cristina (St. Christina), Selva (Wolkenstein) en Ortisei (St. Ulrich).

Van mountainbikers tot wandelaars en andere sportievelingen en van cultuurliefhebbers tot vakantiegangers die toe zijn aan een ontspannen vakantie, iedereen sluit deze zomer Val Gardena in hun hart, vooral na een bezoek aan deze pittoreske dorpjes in de Dolomieten.

Rustig S. Cristina

S. Cristina heeft een traditionele uitstraling maar kent zeker ook moderne invloeden. In het levendige centrum zijn diverse winkels, culinaire restaurants en cafeetjes te vinden. Iets buiten het dorpje verandert het levendige centrum in een rustige omgeving met kleine kerkjes en uitgestrekte weilanden: ideaal voor een wandeling. Toeristen trotseren het Sassolungo gebergte met de kabelbaan en hebben vanaf de top een prachtig uitzicht over S. Cristina.

 

 

Sportief Selva

Deze bergarena, aan de voet van het Sella gebergte, is het hoogstgelegen dorp van Val Gardena. Aan sportieve buitenmensen biedt Selva, ook wel Wolkenstein genoemd, een droomvakantie vol actie en avontuur. Het dorp is direct verbonden met de Sellaronda: het meest spectaculaire mountainbikecircuit van de Dolomieten met een adembenemend uitzicht op het nabijgelegen Puez-Odle Nature Park. Selva is daarnaast ook geschikt voor cultuurliefhebbers: het dorp kent talloze monumenten zoals de ruïnes van Middeleeuwse kastelen.

 

 

Metropool Ortisei

Ortisei, in het Duits beter bekend als St. Ulrich, is het grootste dorp van de vallei en wordt door haar houtsculpturen internationaal erkend. Traditionele hotels en oude huisjes geven vakantiegangers al jaren een nostalgisch gevoel. In het centrum van Ortisei bevinden zich verschillende pleinen, steegjes, de parochie van St. Ulrich, de San Antonio kerk en verschillende streek cafés en winkeltjes: een paradijs voor toeristen. Het Ladin Museum staat vol met unieke schatten uit de Ladinische cultuur, de regionale cultuur van de Dolomieten. Voor gasten is er de mogelijkheid om tentoonstellingen van de wereldberoemde houtsculpturen uit Val Gardena te bezoeken.

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Italië

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Italië voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Italië tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.