5 redenen voor een mountainbike vakantie in Paznaun

In Paznaun is er voor mountainbikers deze zomer veel te beleven. Met 754 kilometers aan goed gemarkeerde routes met een prachtig uitzicht behoort Paznaun met de vakantiedorpen See, Kappl, Ischgl en Galtür tot de grootste, hoogstgelegen en meest gevarieerde fietsregio’s van Europa. Of je nu voor de klassieke mountainbike of de e-bike gaat, het aanbod varieert van beginners- en familietochten in het dal tot intensieve dagtrips, bergmarathons en uitdagende singletrails.

Dit zijn de 5 redenen waarom Paznaun en haar vakantiedorpen zo interessant zijn voor mountainbikers:

1. Perfecte infrastructuur

Mountainbikers vinden de perfecte infrastructuur in Paznaun, deze laat niets te wensen over: de routes zijn goed aangegeven, de vallei- en bergtours zijn gevarieerd met verschillende lengtes en niveaus, de sportwinkels die e-bikes en mountainbikes verhuren bevinden zich op een steenworp afstand van alle resorts, er is een ‘Mountain Bike Academy’ voor eenieder die de fiets skills wil verbeteren, alle accommodaties zijn fietsvriendelijk en met de fysieke routekaart of de online te downloaden Bike Guide zijn alle fietsroutes beschikbaar.

 

 

2. Oneindig veel trailplezier

Omhoog met de lift en naar beneden met de fiets: het trailnetwerk van Paznaun heeft voor iedere fietser genoeg te bieden. Experts nemen de 10,3 kilometer lange Velill Trail, vol met scherpe bochten, hoge snelheden en ‘jumps’. Voor recreatieve mountainbikers is er de gloednieuwe Filmjoch Trail met een gemiddelde moeilijkheidsgraad en een afstand van 2,7 kilometer en 430 dieptemeters. Gasten die in Ischgl, Kappl, See of Galtür verblijven, maken met hun fiets gratis gebruik van de liften met de ‘Silvretta Card all inclusive’.

3. Strijd tegen de mountainbike elite

Tijdens de 25ste editie van de legendarische Ischgl Ironbike gaan mountainbikers de strijd aan tegen professionals. De wedstrijd is een van de moeilijkste en uitdagendste bergraces van Europa. Op 3 augustus meten de fitte hobby sporters zich met de mountainbike professionals tijdens de ultieme afstand van 75,8 kilometer en 3.700 hoogtemeters. Voorafgaand, vanaf 31 juli, kunnen alle fietsliefhebbers zich vermaken op het meerdaagse festival met diverse wedstrijdelementen.

 

 

4. Ga over de grens en shop taxfree

Paznaun heeft verschillende routes die over de grens van Oostenrijk en Zwitserland gaan, zoals de ‘Ischgl Smuggler Route’. De kleine omweg naar Samnaun is het zeker waard, om een dagje taxfree te shoppen in één van de weinige belastingvrije gebieden in Zwitserland. Het stadje is een paradijs voor koopjesjagers die graag de combinatie met fietsen maken.

5. Recreatiefietsen voor families en ‘foodies’

Voor families en recreatiefietsers is er een breed scala aan gevarieerde routes, zoals het 21 kilometer lange Galtür Valley Circuit met uitzicht of de idyllische Zeinissee route van 12 kilometer. De meeste berghutten zijn gemakkelijk te bereiken met de mountainbike of e-bike en gasten genieten tijdens hun fietstocht van regionale hoogstandjes. Het culinaire hoogtepunt is de ‘Culinaire St. Jacobsweg’ waarbij, tijdens een fietsroute, diverse proeverijen worden ervaren bij de 5 deelnemende restaurants. Ieder restaurant serveert innovatieve gerechten, gecreëerd en bedacht door top chefs en gemaakt met regionale ingrediënten onder het toeziend oog van Eckart Witzigmann.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.