Dit is de Nederlandse deelnemer van de 11e Culinaire Jacobsweg in Paznaun

Liefhebbers van lekker eten en bergwandelen kunnen hun hart ophalen tijdens de elfde editie van de Culinaire Jacobsweg in Paznaun (Tirol). Vijf internationale sterrenchefs, waaronder de Nederlandse Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu** in Amsterdam, krijgen de uitdaging een gerecht te creëren dat vanaf 7 juli tot begin september wordt geserveerd in een berghut in het Paznaundal.

Zo ontstaan vijf culinaire routes in het hooggebergte die de wandelaar verrassen met een verfijnd alpine gerecht. Op zondag 7 juli presenteren de deelnemende koks hun culinaire creaties in de berghutten. Naast Kokmeijer zijn de andere sterrenchefs dit jaar Tristan Brandt – Duitsland, Paul Ivić Oostenrijk, James Knappett – Groot-Brittannië en Jean-Georges Klein – Frankrijk.

Onder toeziend oog van ‘Chef van de Eeuw’ Eckart Witzigmann ontwikkelt elke chef een gerecht op basis van streekproducten en lokale ingrediënten, dat aansluit op de omgeving en de gasten in de berghut. Wandelaars, mountainbikers of e-bikers vinden dit gedurende de hele zomer op de menukaart van de betreffende berghut. Wie de chefs aan het werk wil zien, heeft de kans in het openingsweekend van de Culinaire Jacobsweg; op zondag 7 juli koken alle sterrenkoks hun gerecht in de hut.

 

 

De berghutten en topchefs

Ascher Hut – Onno Kokmeijer van Ciel Bleu Restaurant ** in Hotel Okura Amsterdam

Onno Kokmeijer wist al op zijn negende dat hij later chefkok wilde worden. Hij begon zijn culinaire loopbaan in Ciel Bleu in 2003, toen hij werd aangesteld als manager van het restaurant. Alles wat Kokmeijer en chef de cuisine Arjen Speelman ontwikkelen staat in het teken van een hoogstaande culinaire beleving. Afgelopen jaar is Kokmeijer door Gault & Millau onderscheiden als chef van het jaar 2019, sinds 2007 heeft het restaurant twee Michelin sterren.

Friedrichshafener Hut – Paul Ivić Restaurant Tian* in Wenen

De stijl van de onderscheiden vegetarische keuken van Paul Ivic laat zich het beste beschrijven als ‘compromisloos eerlijk en geraffineerd’. Met zijn creaties van puur vegetarische ingrediënten, groenten, fruit, granen en duurzame bereiding is het vegetarische restaurant onderscheiden met een Michelin ster en drie koksmutsen van Gault & Millau.

Heidelberger Hut – Tristan Brandt van Restaurant Opus V** in Mannheim

Onder het motto ‘experimenteren ja, maar de identiteit en smaak van de producten moet altijd overeind blijven’ ontwikkelen Tristan Brandt en zijn team de gastronomische keuken van Opus V in het Duitse Mannheim. Hedendaags en zonder poespas. In december 2016 ontving het restaurant de tweede Michelin-ster.

 

 

Jamtal Hut – Jean Georges Klein van Restaurant Villa René Lalique** in Wingen-sur-Moder

Licht, levendig, technisch, luchtig, kleurrijk, smaakvol. Stuk voor stuk typeringen die van toepassing zijn op de kookstijl van Jean-Georges Klein uit Frankrijk. De getalenteerde, autodidactische kok wist al binnen drie maanden na opening van het restaurant twee Mischelin-sterren te verwerven. Hij streeft naar creativiteit en persoonlijkheid in al zijn gerechten.

Almstüberl – James Knappett van Restaurant Kitchen Table** bij Bubbledogs in London

James Knappett kookstijl is geïnspireerd door zijn ervaring in de keukens van wereldberoemde restaurants zoals Noma, The Ledbury en Thomas Keller’s Per Se. In 2012 opende de chef Bubbledogs in London, samen met zijn vrouw en sommelier Sandia Chang. Hier serveert hij champagne en bijzondere hot-dogs. Achterin de zaak vind je Kitchen Table, een tafel voor 20 gasten waar Knappett 12 gangen menu’s serveert met Britse ingrediënten. In 2018 kreeg Kitchen Table de tweede Michelinster.

Arrangement ‘Culininaire Jacobsweg’

Wie alle vijf gerechten van de gastronomische routes wil proeven, kan hiervoor een speciaal Culinaire Jacobsweg-arrangement boeken: vijf nachten in een hotel naar keuze inclusief de voordelen van de Silvretta Card vanaf 153,- per persoon, inclusief ontbijt. Paznaun heeft een brede keuze in hotels, van eenvoudige tot vijfsterren deluxe.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.