Vier World Ocean Day op 8 juni

Op 8 juni is het World Ocean Day, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het zeemilieu. Honderden organisaties uit meer dan 70 landen zetten zich in voor dit evenement. De coördinatie is in handen van het World Ocean Network, waarvan Nausicaá medeoprichter is.

Op 7 en 8 juni wordt in Nausicaá, naar aanleiding van World Ocean Day, een tweedaags programma gepresenteerd aan het publiek. Nausicaá is het grootste aquarium van Europa. Een bezoek aan dit educatieve centrum kan je vergelijken met een interessante en inspirerende les. Nausicaá toont de pracht van de zeeën en oceanen, maar waarschuwt ook voor de enorme belasting op het maritieme milieu, veroorzaakt door de mens.

 

 

World Ocean Day – 7 en 8 juni – programma

Een speciaal themadorp zal tijdens het World Ocean Day-weekend worden opgericht, waar je op ludieke wijze leert over het belang van de oceanen, over de bedreigingen voor de biodiversiteit en over de oplossingen voor vervuiling. Verschillende scholen waren bij de ontwikkeling van het themadorp betrokken. Zo is er het project ‘J’aime la Plage’ (verliefd op het strand) dat wijst op de gevolgen van zwerfplastic op de stranden en micro-plastics in de zeeën. Daarnaast kunnen bezoekers zich door middel van ludieke activiteiten, dansvoorstellingen en films laten betoveren door de pracht van de onderwaterwereld.

 

 

Samen sterk voor verandering

Door nauwe samenwerking met andere aquaria, onderzoekscentra, universiteiten en staatsbedrijven kan kennis en ervaring worden gedeeld en vergroot Nausicaá de impact van haar projecten. De gedeelde doelstelling is om zoveel mogelijk mensen, nationaal en internationaal, te informeren over de oceanen en te inspireren zich in te zetten voor een duurzamere wereld. Jaarlijks bereiken Nausicaá en de andere aquaria ruim 700 miljoen mensen met hun dringende boodschap nu in actie te komen.

Het internationale netwerk van Nausicaá

In 1998 speelde Nausicaá een belangrijke rol bij het organiseren van ‘International Ocean Year’. Tijdens dat jaar voegde het aquarium zich bij het Intergouvernementale Oceanografische Commissie van Unesco. Dit bracht de belangrijke onderzoeken en educatieve programma’s van Nausicaá op internationaal niveau onder de aandacht, en resulteerde in 1999 in een UNESCO label: Centre of Excellence. In samenwerking met dit internationale netwerk zet Nausicaá zich nu in voor World Ocean Day, op 8 juni.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.