Dit is de nieuwe fietsgids Véloroute du Soleil

Wie kent niet de beelden van de kilometerslange files op de Autoroute du Soleil, de overvolle wegrestaurants, de vieze wc’s? Wie ergert zich niet aan het geraas over de snelweg, het opjagen van de auto’s, de ergernis over langzame trucks en snelle patsers met knipperende lichten? Dat hoeft niet langer, want je kunt nu heerlijk fietsen naar het zuiden over de Véloroute du Soleil.

De nieuwe fietsroute naar de zon gaat voor meer dan 76% over autovrije paden en klimmen hoef je ook al nauwelijks. Van Maastricht naar Avignon gaat het eerst door Zuid-Limburg naar Aken Gek genoeg fiets je in ons land relatief het minst over fietspaden, want het hele traject van Aken over de Vennbahn door België en daarna door de Eifel gaat bijna volledig over autovrije fietspaden door de natuur. Het zijn vrijwel allemaal fietspaden over oude spoorlijnen, dus meer dan 3% klimmen doe je niet, op een heel kort hellinkje na. De fietspaden komen uit bij de Moezel en na de oversteek met een pontje, gaat het verder langs de Moezel naar Épinal , met onderweg de fraaie steden Metz en Nancy met de overweldigende Place Stanilas.Vervolgens is het ontspannen trappen op het voormalige jaagpad langs het Canal de l’Est. naar de rivier Saône in Bourgondië.

 

 

Dit is geen gewone wijn, maar échte Grand Cru

Naar het beeldschone Beaune met de unieke bonte daken voeren de fietspaden dwars door de wijngaarden. Dit is de kraamkamer van geen gewone wijn maar échte Grand Cru. Het ene heerlijke wijndorp volgt het andere. Een voormalige spoorbaan brengt de fietser naar de beroemde abdij van Cluny. In Lyon, mondt de Saône in Rhône. Lyon is de derde stad van Frankrijk, maar de fietspaden leiden volledig autovrij door de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Door een brede fietstunnel en over de kades lang de Rhône. Ook het Rhônedal kent ook een aantal beroemde wijngaarden zoals de Hermitage, maar het is toch vooral ander fruit wat hier groeit, zoals perziken, kersen, pruimen en abrikozen. De verleiding is groot op een slingerend paadje onder laaghangend fruit.
Als de mistral waait, kan de trapondersteuning van een e-bike uit. Deze harde noordenwind wind blaast fietsers richting Middellandse Zee.

 

 

90% autovrij

De Véloroute du Soleil loopt uiteindelijk door tot aan zee, maar in deze uitgave is Avignon met de Halve brug over de rivier en het Pausenpaieis nog even het eindpunt. In de komende jaren worden ook de laatste ontbrekende delen als fietspad gebouwd. Binnen drie jaar zal meer dan 90% van de route vanaf Maastricht autovrij zijn tot aan zee. Het is daarmee de kortste, de snelste en de makkelijkste verbinding naar het zuiden.
De Véloroute du Soleil biedt aangename landschappen maar het biedt vooral makkelijk toegang tot de prachtige dalen van de Ardèche en de Drôme waar ook fietspaden doorheen lopen. En voor wie van uitdagingen houdt: je ziet de witte reus vanaf de Rhône al liggen. Via een fietspad is het maar een tiental kilometers tot aan de voet van de legendarische Mont Ventoux.

De Véloroute du Soleil biedt de hele route van 1198 km aan in één enkele gids. De gps-tracks voor zowel heen als terug kan men gratis downloaden van de site.
De Véloroute du Soleil is gids nummer 22 in de serie “Onbegrensd fietsen” van Paul Benjaminse.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.