Doe mee aan de Cycle Tour Amsterdam

Zondag 9 juni starten honderden fietsers vanaf de ArenA Boulevard aan dé ronde van Amsterdam, de Cycle Tour Amsterdam. Vanuit de hoofdstad kringelen de routes van 50, 80 110 en 145 km door de rijke omgeving van Amsterdam. Voor de echte wielerfanaten is er onderweg een tussensprint en een heuse klimtijdrit. Er zijn nog stuurbordjes beschikbaar.

Tussensprint en klimtijdrit

De wielerbaan van DTS in Wijdewormer is de locatie van de officiële tussensprint. Hier onderscheiden de echte snelheidsduivels op de 110 en 145 km zich van de ‘mooiweerfietsers’. Bij recreatiegebied Spaarnwoude worden de benen van de renners die 145 km rijden vervolgens nog een keer op de proef gesteld als ze aankomen bij de klimtijdrit. Dat betekent op het juiste moment terugschakelen en aanzetten om als eerste boven te komen. Voor de snelste man en vrouw van de dag wacht per beproeving een mooie prijs na de finish bij de Johan Cruijff ArenA.

 

Lees ook dit artikel: Las Vegas komt naar Amsterdam

 

Pittoreske dorpjes en waterrijke gebieden

De routes zijn zowel geschikt voor de recreatieve- als de sportieve fietser. De korte afstanden van 50 en 80 km gaan via de brug van het Amsterdam Rijnkanaal naar het zuiden van de provincie Noord-Holland. De route over 50 km gaat langs de pittoreske dorpjes Nigtevecht en Ouderkerk aan de Amstel, met bijzondere kerken en diaconiehuisjes. De 80 km komt langs een waterrijk gebied rondom Aalsmeer, waar je fantastisch uitzicht hebt over het veen- en plassengebied de Westeinderplassen. Bij Ouderkerk aan de Amstel komt de route weer samen met de 50 kilometer route en fiets je terug naar de sfeervolle finishlocatie op de ArenA Boulevard.

 

 

Goede doel: Stichting Spieren voor Spieren

Het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam is Stichting Spieren voor Spieren. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Door een vrijwillige bijdrage te leveren tijdens de inschrijving kun je Stichting Spieren voor Spieren helpen om hun droom van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan een spierziekte te verwezenlijken.

Inschrijven

Online inschrijven voor de Cycle Tour Amsterdam is alleen nog mogelijk tegen het Late Bird-tarief t/m donderdag 6 juni 2019 via de website. Op de dag van het evenement is na-inschrijving mogelijk tegen het hoogste tarief.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.