Volop genieten van natuur, cultuur en sport in Arabba

Het bergdorpje Arabba is het verborgen juweel van de Dolomieten en biedt alles voor een heerlijke vakantie. Voor wie houdt van goed eten, drinken en graag omringd wordt door prachtige natuur, zal zich helemaal thuis voelen in dit Italiaanse bergdorp. Gelegen op 1602 meter, wordt Arabba omringd door de mooiste pieken van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten en ligt aan de voet van het Sella Massief. Door dit unieke uitzicht en de vele outdoor-mogelijkheden, is Arabba de ideale vakantiebestemming in de zomer.

Arabba is gelegen in de Valle di Fodomi, één van de vijf valleien waar naast Duits en Italiaans ook Ladinisch gesproken wordt. Een volks Latijnse taal dat afgeleid is van de Reto-Romaanse taal en voornamelijk in het Alpengebied gesproken wordt. Dit uit zich in het traditionele en niet-toeristische karakter van Arabba. Veel oude tradities zijn bewaard gebleven wat zeer karakteriserend is voor deze plek. Het is de ideale vakantieplek in ieder seizoen voor zowel koppels als gezinnen: frisse berglucht, ongerepte natuur en geen stress.

 

 

Zomer in Arabba – Marmolada

In de zomer is Arabba het ideale startpunt voor het ontdekken van de Dolomieten te voet of per fiets. Waar je ook kijkt, je word altijd omringd door majestueuze toppen en geniet op veel plekken van panoramische uitzichten. Arabba is het startpunt van vele tientallen kilometers aan wandelpaden, die je zowel samen als met een professionele gids kunt afleggen. Voor wie (meer) geïnteresseerd is in de cultuur en geschiedenis, zijn er ook een aantal geologische trekking routes in dit gebied. Een daarvan ligt bijvoorbeeld in het Porta Vescovo gebied. Ook kun je je prima vermaken in het Fodom Ladin museum of The first World War museum.

Niet alleen in de vallei, maar ook bovenop de berg is van alles te beleven. Zo vinden er deze zomer op de berg Marmolada, ook wel ‘The Queen of the Dolomites’ genoemd, vele culturele en niet culturele evenementen plaats. De Marmolada heeft vele toppen boven de 3000 meter, en is daarmee de hoogste berg van de Dolomieten. De Marmolada kabelbaan brengt je in 12 minuten van het dorpje Malga Ciapela, via Punta Serauta (3069 meter) naar Punta Rocca, op 3309 meter. Punta Serauta vormt ook deze zomer weer het culturele hart van de Marmolada. Hier vind je o.a. het museum Marmolada Grande Guerra, waar je alles leert over de Eerste Wereldoorlog.
Punta Rocca staat vooral bekend om haar adembenemende panoramische uitzicht over de gletsjer. Daarnaast vind je hier de Grotta della Madonna. Tijdens de eerst Wereldoorlog lag de Marmolada op de frontlinie. Soldaten verscholen zich in de rotsformaties en in de gletsjer, waar je vandaag de dag delen van terug ziet. Naast deze monumenten, vormt Punta Rocca deze zomer het centrum voor enkele sportevenementen:

  • 29 juni 2019 – Marmolada Super Vertical
  • 12, 14 of 16 juli 2019 – ‘Without limits’: Man and the mountains
  • 25 t/m 28 juli 2019 – Adventure outdoor fest
  • 26 augustus 2019 – 40 years of prayer

 

 

Gastronomisch genieten

Na een dag in de buitenlucht voelt het echt als thuiskomen in één van de charmante, gastvrije (wellness) hotels. Door de verschillende culture invloeden, is Arabba een waar gastronomisch walhalla. Familie tradities worden in stand gehouden, doordat de vele hotels en berg- en almhutten van generatie op generatie doorgegeven worden. De combinatie van de Italiaanse en traditionele (alpiene) keuken, zorgt voor unieke smaakbelevenissen.

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Italië

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Italië voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Italië tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.