Dit is de ideale stad voor een sportieve stedentrip

Met de marathon van València en de 10K op 1 december 2019 staat València stevig op de kaart als Spaanse hardloopstad nummer 1. De 42.195 en 10.000 meters starten en eindigen in de Stad van Kunst en Wetenschap. Ideaal om sport en een citytrip aan zee te combineren.

Met de 39e marathon, officieel: Valencia Trinidad Alfonso EDP Marathon, maakt València haar reputatie als La Ciudad del Running (hardloopstad) waar. De organisatie verwacht 1 december 2019 25.000 deelnemers aan de start.

 

 

Naast futuristische architectuur zien lopers op de route monumenten in het historische centrum, het stadhuisplein Plaza del Ayuntamiento, de kathedraal en het park in het hart van de stad Jardines del Turia. De omstandigheden voor een marathon zijn ideaal. Het parcours is vlak, de temperatuur tussen de 12 en 17 graden Celsius. Naast de ruim 42 kilometers, kunnen hardlopers op dezelfde datum kiezen voor de kortere variant van 10 kilometer. Bijzonder tijdens de 2019 editie is dat met ‘Valencia te habla’ (Valencia praat met je) in de stad aanmoedigingsspreuken zichtbaar zijn, in straten en op gebouwen en muren.

 

 

15K Night Run op 8 juni of halve marathon op 27 oktober

Voor de marathon geldt nog een trainingstijd van een kleine zeven maanden. Wie eerder mee wil doen aan een hardloopwedstrijd in València kan last minute kiezen voor de 15K Night Run op 8 juni die om 22.30 uur start of trainen voor de halve marathon van 21.097,5 meter. Deze wedstrijd op 27 oktober 2019 staat open voor 10.000 deelnemers en trakteert op een route langs onder meer de haven en door het centrum.

365 dagen per jaar hardlopen door Jardines del Turia

Recreatief hardlopen en joggen in València kan het hele jaar door. In onder meer het 9 km lange groene park Jardines del Turia, een drooggelegde rivierbedding. Op eigen houtje of door het volgen van de Circuit 5K, een beborde loopstrook door tuinen, onder bruggen door en langs de fonteinen bij Palau de la Música. Het park ligt ingeklemd tussen de dierentuin Bioparc en de Stad van Kunst en Wetenschap en kent naast hardlooppaden, veel fietsmogelijkheden.

Nu inschrijven op La Ciudad del Running

Iedereen die 18 jaar of ouder is kan zich inschrijven voor de hardloopwedstrijden. Bij de inschrijving voor de hele of halve marathon kun je tot 30 juni kiezen voor een exclusief València marathon hardloopshirt met korte- of zonder mouwen met daarop 42K Valencia ‘We Are Marathon’. Onderdeel van La Ciudad del Running is deze website dat onder meer groepsboekingen en startbewijzen regelt en samenwerkt met hotels die je via deze site boekt.

Dit zijn de hotspots van Valencia

Download nu nog meer tips over Valencia. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.