Ontdek dit 1ste volledig klimaatneutrale hotel in het Caribisch gebied

Bucuti & Tara Beach Resort, het eerste klimaatneutrale hotel in het Caribisch gebied, gevestigd aan het bekroonde Eagle Beach op Aruba, is met de Climate Action Award onderscheiden voor de jarenlange inzet op het gebied van duurzaamheid.

De prijs is onderdeel van de Tourism for Tomorrow Awards en de uitreiking vond tijdens de jaarlijkse WTTC (World Travel & Tourism Council) Global Summit plaats in Sevilla in Spanje. Tijdens de 15e editie van dit prestigieuze evenement zijn inspirerende en baanbrekende toeristische initiatieven vanuit heel de wereld voor het voetlicht gebracht. De keynote is verzorgd door oud-president van de Verenigde Staten Barack Obama.

 

 

Eigenaar en CEO van Bucuti, Ewald Biemans, sprak het prestigieuze, internationale publiek van invloedrijke staatshoofden en directeuren toe. Tien jaar geleden kreeg Biemans te horen dat het onmogelijk zou zijn om het hotel volledig klimaatneutraal te laten opereren. Dit gegeven maakte de hotelier vastberaden om dit doel wel te bereiken. Hij wijdde zich volledig aan het onderzoeken en implementeren van een reeks initiatieven om zijn gasten een betere en groenere vakantiebeleving te bezorgen. Toen het hotel zeven jaar geleden reeds in het bezit was van de meeste milieucertificaten en prijzen in het Caribisch gebied, begon het meest intensieve en baanbrekende traject om volledig klimaatneutraal te worden. In augustus 2018 is dit gelukt en werd Bucuti het eerste gecertificeerde klimaatneutrale resort in het Caribisch gebied.

 

 

“We hebben een echte reis doorgemaakt en doen dat nog steeds. Wij blijven vechten tegen de klimaatverandering en stellen het welzijn van alles wat leeft voorop”, vertelt Biemans gepassioneerd. “Ik ben ons Green Team enorm dankbaar voor al het werk dat wij sinds de opening van het Bucuti & Tara Beach Resort samen verzet hebben. Zonder hen was het onmogelijk om dit doel te bereiken.”

Biemans is al meer dan dertig jaar bezig aan te tonen dat duurzaamheid, klanttevredenheid en winstgevendheid prima samen kunnen gaan.

Het ‘adults-only’ resort, gelegen aan het bekroonde Eagle Beach in Aruba, staat bekend om de ontspannen en gastvrije sfeer en de luxueuze faciliteiten en is de eerste winnaar van de voor het eerst uitgereikte Climate Action Award. Tijdens de prijsuitreiking presenteerde Biemans The Path to Carbon Neutrality/Net Zero (de weg naar klimaatneutraliteit), waarin de hotelier liet zien welke visie en maatregelen aan de weg naar volledige klimaatneutraliteit ten grondslag lagen. “Hotels hebben tegenwoordig geen excuus meer om niet aan het realiseren van volledige klimaatneutraliteit te werken”, benadrukte Biemans.

Dit zijn de hotspots van Aruba

Download nu handige tips over Aruba. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.