Ontdek hedendaagse kunst en design 100 jaar na Bauhaus

Honderd jaar na de oprichting van de invloedrijke kunstinstelling Bauhaus in Weimar (D) worden wereldwijd manifestaties georganiseerd rond dit eeuwfeest. Naar aanleiding van dit thema initieert Vierplus twee exposities. Een prachtige, zeer passende locatie, het Dingemanshuys, vormt in mei de entourage voor de eerste editie.

55 exposanten tonen wat kunstenaars en ontwerpers nu doen met de erfenis van het Bauhaus. Alle tentoongestelde objecten zijn te koop. De tentoonstelling biedt bovendien een uitgelezen kans om dit gebouw ook eens van binnen te bekijken. De tentoonstelling gaat vergezeld van een handzame catalogus met alle exposanten en een inleiding van Elisabeth Eyl, kunsthistoricus gespecialiseerd in het Bauhaus.

 

 

Het Programma

Woensdag 22 mei

  • 15:00 uur Opening van de tentoonstelling door Prof. dr. ir. Mick Eekhout, directeur Octatube Space Structures BV, hoogleraar productontwikkeling in de architectuur aan de Technische Universiteit Delft en voorzitter van de stichting Maison d’ Artiste:
    Het Maison d’Artiste is al bijna een eeuw een mystiek ontwerp, over de gehele wereld bekend, maar nooit gebouwd. Het is het meest bekende architectonisch ontwerp van De Stijl. Het Maison d’Artiste werd in 1923 ontworpen door de schilder Theo van Doesburg (1883-1931) en de architect, later stedenbouwkundig ontwerper Cor van Eesteren (1897-1988) voor een tentoonstelling in Parijs in de kunstgalerie ‘l’Effort Moderne’.
  • 16:00 uur Performance Square One door Tall Tales Company:
    Alles kan worden teruggebracht tot mathematische codes. Kunstmatige intelligentie is hot business en daarom wordt naarstig gezocht naar de broncodes van het menselijk handelen. Het Rotterdamse Tall Tales Company ging aan de slag met dit gegeven. In Square  One werken ze samen met beeldend kunstenaar Don Satijn. Square One  gaat over het vangen van emotie, vorm en inhoud in rekenkundige modellen.

 

 

Zaterdag 25 mei

  • 15:00 uur Presentatie naar aanleiding van het boek Utrecht Bouwt 1945-1975 door Arjan den Boer, publicist en een van de auteurs.

Zondag 26 mei

  • 16:00 uur Finissage, gelegenheid om in gesprek te gaan met de aanwezige exposanten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.