Dit is het watervalparadijs van Thailand

Wie op zoek is naar een tropisch paradijs moet zeker eens het Erawan National Park in Thailand bezoeken. Dit park staat bekend om de indrukwekkende Erawan watervallen die bestaan uit maar liefst zeven niveaus en opgebouwd zijn als een trappensysteem. Hierdoor valt het water zo’n 1500 meter naar beneden en vind je op elke laag een natuurlijk bad. De zeven niveaus zijn goed te beklimmen en garanderen een spectaculair uitzicht op de smaragdgroene poelen en watersluiers. Het prachtige natuurparadijs is te vinden op slechts een uur rijden van de grote stad Kanchanaburi en beslist een uitstapje waard.

Avontuurlijke klim naar boven

Naast het dynamische stadsleven in de grote steden van Thailand biedt het land ook een scala aan tropische natuurparadijzen. Zo is het Erawan National Park ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar avontuurlijke wandelingen in de tropische jungle. Maak een flinke wandeling via slingerende wandelpaden recht door de natuur en geniet van prachtig uitzicht langs de route omhoog. De watervallen van Erawan bestaan uit zeven niveaus en worden met elke stap omhoog een stukje mooier. De totale klim naar de hoogste waterval van ongeveer anderhalve kilometer duurt zeker een uur. Onderweg klim je op trappen langs bruggen, kleine watervallen en rotsen – stevige schoenen zijn daarom geen overbodige luxe. Eenmaal boven aangekomen geniet je in alle rust van een welverdiende duik in de verkoelende poel.

 

 

Verfrissende duik in de waterval

De klim naar de bovenste waterval is uitdagend, maar onderweg is er op elk niveau de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in het heldere water. De wateren zijn zo helder dat vissen met het blote oog te zien zijn. En wie vanuit het water de bossen inkijkt, maakt kans op het spotten van kleine apen of tropische vogels. Door de snelheid van het water en de gladde rotsen, worden natuurlijke glijbanen gecreëerd waar vanaf gegleden kan worden. Omdat er zich op elke laag een natuurlijk bad bevindt, is het ook mogelijk om op een van de lagere niveaus te genieten van het water en zo de klim naar boven te omzeilen. Hier kun je rustig de hele dag jezelf vermaken door te zwemmen in de baden en te genieten van een verkoelende douche onder de kletterende stroom water uit de waterval.

 

 

Erawan National Park

Het Erawan National Park is een natuurpark dat bestaat uit een compacte jungle en slingerende wandelpaden. Het park heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna, zo bestaat 78% van het park uit dichte bebossing. En met een totaal oppervlakte van 550 vierkante meter, vormt het park het groene hoogtepunt van de provincie Kanchanaburi. Naast zwemmen in de watervallen kun je hier prachtig wandelen met zicht op vele tropische vogelsoorten zoals neushoornvogels, spechten en kleurrijke parkieten. Met een beetje geluk bestaat er zelfs een kans om tijgers, olifanten, cobra’s, wilde zwijnen en gibbons tegen te komen. Naast de spectaculaire watervallen biedt het park ook verschillende grotten met bijzondere druipsteenformaties.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.