Zo vernieuwt Air Transat haar vloot

Air Transat, ‘s werelds Best Leisure Airline van 2018, onthult de eerste van 15 Airbus A321neoLR-vliegtuigen die voor 2022 aan de vloot worden toegevoegd.

“De komst van deze nieuwe generatie vliegtuigen is in veel opzichten een belangrijk moment voor ons bedrijf en onze passagiers,” zegt Annick Guérard, Chief Operating Officer bij Transat. “De Airbus A321neoLR laat zien waar Air Transat voor staat en welke weg we de komende jaren inslaan. Het bevestigt onze positie als koploper in duurzaam toerisme, terwijl we onze passagiers tegelijkertijd een geweldige ervaring aan boord bieden. Daarnaast verbeteren we onze kernactiviteiten voor onze bestemmingen in Canada, Europa, het Caraïbisch gebied en Centraal- en Zuid-Amerika met de lange afstanden die dit vliegtuig kan afleggen.”

 

 

De groenste in zijn klasse

De Airbus A321neoLR sluit perfect aan bij de inspanningen van Air Transat voor duurzaam toerisme. Het vliegtuig wordt aangedreven door motoren van Pratt & Whitney, die het laagste brandstofverbruik en de minste uitstoot van broeikasgassen (CO2 en NOX) hebben in hun klasse. Vergeleken met de vorige generatie Airbus-vliegtuigen, verbruikt de Airbus A321neoLR 15% minder brandstof, is de geluidsproductie met 50% afgenomen, de uitstoot van CO2 is ongeveer 5.000 ton minder per jaar en er is 50% minder NOX-uitstoot, die zorgt voor smog.

 

 

Vernieuwde ervaring aan boord

De passagiers stappen in een volledig opnieuw ontworpen cabine, waar comfort voorop staat. “We willen dat onze passagiers een vakantiegevoel ervaren op het moment dat zij aan boord gaan”, legt Guérard uit.

Air Transat en Airbus hebben alle details van het interieur van de cabine onder de loep genomen om de ultieme vluchtervaring te waarborgen. “We zijn er trots op dat we de A321LR mogen leveren aan Air Transat en zo verbonden te zijn met deze geweldige, innovatieve luchtvaartmaatschappij,” aldus Christian Scherer, Chief Commercial Officer van Airbus.

De Club Class met de eigen cabine en gepersonaliseerde service kreeg een compleet nieuwe uitstraling. De 12 diepblauwe stoelen van natuurlijk leer met brede, individuele touchscreens, zijn nog ergonomischer geworden en hebben beensteunen voor maximaal comfort.

De Economy Class heeft 187 lichtblauwe stoelen van natuurlijk leer die breder zijn dan in de vorige generaties Airbus-vliegtuigen, waardoor de passagiers meer persoonlijke ruimte hebben. De stoelen zijn uitgerust met een ultramodern entertainmentsysteem met grotere individuele touchscreens en usb-poorten om elektronische apparaten op te laden.

De tweede Airbus A321neoLR van Air Transat wordt in juni verwacht en de volgende vier komen in het najaar van 2019. Er worden geleidelijk aan nieuwe vliegtuigen toegevoegd zodat de complete vloot in 2022 bestaat uit Airbus-vliegtuigen. Air Transat heeft een overeenkomst met AerCap ondertekend voor langdurig lease van 15 Airbus A321neoLR-vliegtuigen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.