Zo vervoert Emirates SkyCargo een onschatbaar historisch artefact

Tussen december 2018 en maart 2019 hadden bezoekers van het Museum Rietberg in Zürich, Zwitserland, de zeldzame kans een kolossaal Boeddhabeeld van meer dan 2000 jaar oud te bewonderen. Het beeld uit het Peshawar Museum in Pakistan werd veilig naar Zürich en terug vervoerd door Emirates SkyCargo.

Emirates SkyCargo heeft alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat het 1.700 kg wegende standbeeld, dat meer dan 2 meter hoog is, veilig werd vervoerd in de laadruimte van haar widebody passagiersvliegtuig. Hier werd rekening gehouden met de beveiligingsmaatregelen die beschreven staan in de Emirates Valuable, de dienst voor het vervoeren van kostbare goederen.

 

 

Beveiligingsprocedure kostbare goederen

“Onze standaardprocedures vermelden dat kostbare goederen moeten worden vervoerd in beveiligde metalen deurcontainers. Voor een beeld van deze omvang was dit echter geen optie,” zei Julius Mooney, Commercial Development Manager – Specialty Products, Emirates SkyCargo. “Voor ons was de prioriteit tweeledig, om ervoor te zorgen dat de zending met de grootste zorg werd behandeld om zo schade door impact te voorkomen en natuurlijk om de veiligheid van het onbetaalbare standbeeld te verzekeren. Uiteindelijk kwamen we op de eenvoudige oplossing om de buitenverpakking van de houten kist te beplakken met Emirates tamper-proof tape om er zo voor te zorgen dat de verzending niet zou beschadigen,” voegde hij eraan toe.

 

 

Emirates SkyCargo werkte ook samen met Emirates Group Security and Transguard om een naadloze veiligheidsscreening, -verwerking en -vrijstelling van het standbeeld te garanderen. Tijdens de doorvoer op de internationale luchthaven van Dubai werd het beeld overgebracht op de oprit van het bijbehorende vliegtuig. Met gedetailleerde planning en coördinatie van het Emirates Network Control, zorgde Emirates SkyCargo ervoor dat het aankomende en vertrekkende vliegtuig in de buurt van elkaar werden geparkeerd om lange doorvoervertragingen te voorkomen. De verzending werd ook continu gemonitord door het 24/7 operationele Cargo Operations Command Centre van Emirates SkyCargo om mogelijke obstakels tijdens het transport te vermijden.

Emirates SkyCargo voerde in december 2018 de eerste etappe van de transport uit van Peshawar naar Zürich en voltooide begin 2019 de terugreis uit Zürich.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.