Zo serveert Emirates 1 miljoen dadels tijdens Ramadan

De Ramadan service van Emirates begint op 5 mei en valt zo perfect samen met het begin van de heilige maand. Tijdens de Ramadan verwacht de luchtvaartmaatschappij één miljoen dadels te serveren aan haar passagiers tijdens iftar en suhoor, eetmomenten tijdens de Ramadan, zowel aan boord als op de grond in Dubai. De Ramadan service van Emirates bestaat uit speciale iftar-maaltijden aan boord, relevante programmering op het entertainmentsysteem ice en het uitdelen van dadels en water in een selectie luchthavens.

Iftar-maaltijden bij Emirates

Passagiers die aan boord hun vast verbreken, krijgen speciale iftar-maaltijden geserveerd. Een maaltijd bestaat uit couscoussalade en gegrilde kip of moudardara met geroosterde kip. Daarnaast zijn er sandwiches, spinazie of tomaat-ui fatayer, diverse zoetigheden, dadels, laban en water. Tijdens de heilige maand worden er meer dan 150.000 iftar-maaltijden geserveerd, naast de gebruikelijke maaltijdservice aan boord. De iftar-maaltijden worden halverwege de Ramadan vernieuwd.

De speciale maaltijden zijn beschikbaar voor passagiers in alle comfortklassen op geselecteerde Emirates vluchten die samenvallen met iftar tijden. Hiertoe behoren vluchten van en naar de Golfregio, evenals vluchten voor Umrah-groepen die tijdens de maand van Ramadan naar Djedda en Medina reizen. Tijdens de heilige maand worden op vluchten naar Djedda en Medina koude maaltijden geserveerd in plaats van warme maaltijden.

 

 

Unieke tool om Ramadan tijden te berekenen

Emirates gebruikt een unieke tool om de juiste timing voor imsak (de tijd om te vasten) en iftar tijdens de vlucht te berekenen. Het berekent de exacte Ramadan tijden met behulp van de longitude, latitude en altitude van het vliegtuig. Dit zorgt voor de grootst mogelijke nauwkeurigheid aan boord. Als de zon ondergaat, worden passagiers door de piloot op de hoogte gesteld van de iftar-tijd.

 

 

Emirates lounges tijdens Ramadan

Alle zeven lounges van Emirates op de internationale luchthaven van Dubai verzorgen passagiers die vasten. De lounges bieden speciale gebedsruimtes en serveren Arabische koffie, dadels en zoetigheden naast buffetten voor iftar en suhoor. Dadels en water worden ook aangeboden bij de instappoorten van geselecteerde vluchten.

Religieuze programmering op ice

Het bekroonde entertainmentsysteem ice bevat vanaf mei ook speciale religieuze programmering. Dit omvat de religieuze animatieserie, The Prophets, informatieve programma’s zoals Ramadan in the Islamic World, Al Alam Bayn Fotour wa Sohour en Men Raheeq Al Iman, evenals Khawater Ramadaneya, een programma gebaseerd op de gedichten van His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Ook Arabische audioboeken waaronder Ahmad Al Shuqairi’s Thoughts of a Young Man en Sultan Al-Mousa’s The Perfect Woman en Arabische programma’s zoals Hala Kazem en 3×1 zijn toegevoegd.

De speciale Ramadan programmering maakt deel uit van de diverse content die beschikbaar is aan boord. Met meer dan 4.000 kanalen aan on-demand entertainment, kunnen reizigers hun eigen afspeellijsten met muziek, films en tv-shows op de Emirates-app maken voorafgaand aan hun vlucht en deze eenmaal aan boord synchroniseren met hun stoelen om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het brede scala aan entertainment.

Suikerfeest aan boord

Om het einde van de Ramadan te markeren, kunnen Emirates passagiers uitkijken naar speciale traktaties voor Suikerfeest. Zo kunnen reizigers van 4 tot 6 juni op geselecteerde vluchten genieten van zoete lekkernijen. First- en Business Class reizigers kunnen gedurende Ramadan en Suikerfeest een selectie van speciale ijssmaken zoals dadel, kaneel baklava of Arabische koffie proeven. Bovendien kunnen passagiers van First Class genieten van een speciale Suikerfeest-editie van de Lakrids dropjes. De Lakridssmaak Crispy Rose wordt tijdens Ramadan en Suikerfeest op alle vluchtregio’s aangeboden. In geselecteerde lounges in Dubai zullen er speciale koffiesmaken van Coffee Planet geserveerd worden voor Suikerfeest, waaronder een Kaneel Flat White, Dadel Latte en Arabische koffie, traditioneel geserveerd met een Medjool-dadel.

Als wereldwijde luchtvaartmaatschappij biedt Emirates regionaal geïnspireerde gerechten en speciale seizoensgebonden menu’s voor wereldwijde evenementen zoals het Chinees Nieuwjaar, Holi en Pasen worden Hanami-geïnspireerde menu’s geserveerd tijdens het kersenbloesemseizoen. De kenmerkende Ramadan service met speciale iftar-maaltijden is al meer dan 20 jaar een traditie en illustreert de toewijding van de luchtvaartmaatschappij om passagiers een comfortabele reis te bieden gedurende de heilige maand.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.