Dit is het paviljoen voor Expo 2020 in Dubai

Emirates, Premier Partner en de officiële luchtvaartmaatschappij van Expo 2020 Dubai, heeft het design en de activiteiten voor bezoekers voor haar ultramoderne paviljoen tijdens het zes maanden durende mega event onthuld. Het Emirates Paviljoen focust op de toekomst van de commerciële luchtvaart en maakt gebruik van interactieve technologieën en ontwerpen gericht op de toekomst. Op de Expo 2020 Dubai zijn er in de 190 landelijke paviljoens verschillende activiteiten gericht op duurzaamheid en mobiliteit.

Expo 2020 Dubai

Van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 zal Expo 2020 Dubai een onmisbaar evenement zijn met een scala aan unieke activiteiten en ervaringen in 190 landelijke paviljoens. Er is een compleet amusementsprogramma met meer dan 60 dagelijkse live evenementen, parades, muziek- en culturele festivals, inspirerende presentaties, workshops en meer. Liefhebbers van eten en fijnproevers die op zoek zijn naar innovatieve eetconcepten, kunnen proeven van keukens uit alle hoeken van de wereld. Er is namelijk keus uit meer dan 200 eetgelegenheden, van casual food trucks tot fine dining.

 

 

Emirates paviljoen

His Highness Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive van Emirates Airline & Group zei: “We zijn ongelooflijk trots om de eerste details van het Emirates Paviljoen te onthullen, geheel volgens thema van Expo Dubai 2020. Het doel van ons paviljoen is in lijn met die van Expo 2020 Dubai, namelijk om verbindingen te stimuleren, ervaringen te creëren en creativiteit en innovatie te bevorderen. De activiteiten in het paviljoen zullen daarom benadrukken hoe belangrijk mobiliteit is voor de wereld van vandaag en in de toekomst.”

Her Excellency Reem Al Hashimy, UAE Minister of State for International Cooperation and Director General of Bureau Expo Dubai 2020 zei: “We verheugen ons om de hele wereld samen te brengen om dit ongelooflijke mega-evenement te beleven. Al bijna 170 jaar lang heeft World Expos mensen verenigd op het gebied van innovatie, cultuur, kunst, eten en plezier. Vliegverkeer heeft het vermogen om mensen kennis te laten maken met alles wat de wereld te bieden heeft. Expo 2020, en Emirates als onze officiële luchtvaartpartner, zullen dit samenbrengen op één plaats, Dubai, in 2020. Het Emirates Paviljoen zal het verhaal vertellen over de rol die vliegverkeer zal blijven spelen bij het transformeren van mobiliteit en het vormgeven van onze toekomst. ”

 

 

Geleid door de drie thema’s van Expo 2020 Dubai, mobiliteit, kansen en duurzaamheid, werd het Emirates Paviljoen ontworpen om de dynamische lijnen van vliegtuigvleugels te weerspiegelen. De 26 schuine architecturale vinnen die het gehele paviljoen bedekken, bevatten meer dan 800 meter Ledverlichting om zo multidimensionale beweging te creëren. Elke avond wordt dit tentoongesteld door middel van een lichtshow. De nieuwste bouwtechnieken en duurzame ontwerpelementen zullen worden gebruikt, zoals geïntegreerde zonnepanelen, duurzame off-site constructie, zonwering en een groen landschap aan zowel de binnen- als buitenkant van het Emirates Paviljoen.

De multifunctionele structuur van 3,300m² zal zich nabij het UAE Paviljoen bevinden en op loopafstand van het Al Wasl Paviljoen, het epicentrum van de Expo 2020 Dubai. Het Emirates Paviljoen heeft de capaciteit om meer dan 56.000 bezoekers per maand te verwelkomen tijdens de Expo 2020 Dubai.

Bezoekerservaring

Het Emirates Paviljoen biedt een kijkje in de veranderende wereld van de commerciële luchtvaart en zal helpen de discussie te voeren over de kracht van mobiliteit en de vooruitgang daarvan, zowel in de lucht als op de grond.

Het interieur van het Emirates Paviljoen is zo ontworpen dat de ruimte wordt gevuld met natuurlijk daglicht, waardoor energieverbruik afneemt. Centraal staan verschillende activiteiten die interactie tijdens het bezoek stimuleren. Op de tweede verdieping van het Emirates Paviljoen wordt een auditorium geplaatst voor sprekerssessies en branche-evenementen. Op de derde verdieping zal een speciale skygarden voor bezoekers gebouwd worden zodat bezoekers kunnen genieten van een natuurlijke omgeving en groene open ruimtes.

Activiteiten in het paviljoen vertellen het verhaal van de commerciële luchtvaart en hoe deze er in de toekomst uit zou kunnen zien. Bezoekers kunnen zo de wetenschap achter de vlucht beter begrijpen en leren over de basisprincipes van de luchtvaart. Ook het proces alvorens passagiers aan boord gaan wordt uitgelicht. Emirates Paviljoen bezoekers kunnen namelijk een biometrisch end-to-end passagiersverwerkingssysteem verkennen, dat niet alleen gebruikmaakt van irisherkenning maar ook onderzoek doet naar de opkomst van draagbare technologieën. Evenals onderzoek naar biometrische gegevens en systemen voor menselijke herkenning, zoals hersenscans en spraakherkenning.

Ten slotte zullen bezoekers worden uitgedaagd om hun ideale vliegtuig van de toekomst te creëren en te configureren, waarbij geselecteerde technologieën en persoonlijke voorkeuren gecombineerd kunnen worden met keuzes van vleugels, romp, motor en andere elementen.

Expo 2020 Dubai verwelkomt de wereld

Door de verschillende activiteiten in de landelijke paviljoens, is er op de Expo 2020 Dubai voor ieder wat te doen en wordt er op een interactieve manier meer geleerd over duurzaamheid en mobiliteit. Geschat wordt dat 70% van de bezoekers van de Expo 2020 Dubai naar het evenement zullen reizen via luchtverbindingen gedurende het zes maanden durende evenement. Emirates’ netwerk van 158 bestemmingen in 86 landen zal helpen om die mobiliteit te faciliteren en de Expo te ondersteunen bij het aantrekken van 25 miljoen bezoekers. Van de 192 landen die hun deelname aan de Expo 2020 hebben bevestigd, zal Emirates helpen bij het faciliteren van connectiviteit met rechtstreekse vluchten naar 67 van de deelnemende landen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.