Amàre Ibiza: een golf aan luxe design

Amàre Beach Hotel Ibiza opent haar deuren in juli 2019 met een strak nieuw design. Net als Amàre Beach hotel Marbella is dit adult only hotel veel meer dan alleen een luxe bestemming. Het befaamde Spaanse architectenbureau Liev-Rodriguez heeft de handen ineen geslagen met Jordi Cuenca van interieurbedrijf Verum Hotel Development om de gasten een complete ervaring te bieden waarin ontspanning, schoonheid, plezier en luxe samenkomen.

Tijdens het ontwerpen van zowel de architectuur van het hotel als het interieur van Amàre Ibiza, is er constant rekening gehouden met de essentie van de Amàre Hotels. Amàre gaat over liefde en de zee; liefde voor de zee. Met overwegend gebruik van de kleur wit, hout en glas zorgt de maritieme stijl dat Amàre Ibiza Beach Hotel volledig open staat naar de zee.

 

 

Getalenteerde designers

Liev- & Rodriquez is een architectenbureau gevestigd in Marbella. Het architecturale denken is gebaseerd op de ontologische filosofie van architectuur, oftewel de reden om te zijn. Liev en Rodriguez geloven niet in de mogelijkheid van universele culturele waarden, daarom gaan ze altijd op zoek naar het unieke, het belangrijke, het onderscheidende en de essentie van elke bestemming.

Interieurontwerper Jordi Cuence van Verum Hotel Development heeft zijn professionele leven toegewijd aan hotelinterieur. Met een diploma in Applied Arts Design op zak heeft hij gewerkt aan opvallende projecten, zoals het restaureren van het restaurant Rúccula en het Maison de la Catalogne in Parijs.

 

 

Het ontwerp

Om het uiterlijk van het hotel te transformeren, werden composieten, staal en glas gebruikt. De grenzen tussen het interieur en het exterieur zijn vervaagd door originele driedimensionale vormen toe te voegen. Het resultaat van het vervagen van deze grenzen is het ontstaan van flexibele en multifunctionele ruimtes waar het voelt alsof binnen buiten is.

De gemeenschappelijke ruimtes zijn gerenoveerd met als doel om luchtige ruimtes creëren. De lobby is ontworpen met witte achtergronden die met het zwarte smeedwerk en de gouden receptie contrasteren. Verder zijn er hangende tuinen in de ruimte toegevoegd, wat het gevoel van moderniteit, openheid en warmte uitstraalt.

De kamers

De kamers van het Amàre Ibiza Beach Hotel zijn omgetoverd tot lichte ruimtes waar de gasten helemaal tot rust kunnen komen. Bijna alle kamers hebben een privé terras en meer dan 80% van de kamers hebben een uitzicht op zee. De terrassen zijn met glazen leuningen ontworpen zodat de gasten zo veel mogelijk kunnen genieten van hun panoramische uitzicht op zee.

Het restaurant en de rooftop

Op de begane grond komt het restaurant Mare Nostrum, waar ook het ontbijt geserveerd zal worden. Het restaurant Hayaca, een concept van de Argentijnse Michelin sterrenchef Mauricio Giovanini, bevindt zich op dezelfde verdieping als de infinitypool. De lichtgevende en sensuele materialen zijn in het restaurant vervlochten met de warmte van het hout, de tegels en het textiel van het meubilair. Het restaurant deelt haar panoramische uitzicht op de Middellandse Zee met de Belvue Rooftop Bar. De kleur wit speelt hier een prominente rol, die elegantie en een vleugje zomergevoel met zich meebrengt. De ideale plek om te genieten van de prachtige zonsondergang die lijkt te smelten in het hotel.

Dit zijn de leukste hotspots op Ibiza

Download nu handige tips over Ibiza. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.