Münster viert Europa met het Hansemahl en Silent Party

Westfaalse ‘Schnittchen’ bij het Hansemahl op zaterdag 4 mei en een Silent Party met koptelefoons onder het motto ‘Münster for Europe’ op zaterdag 25 mei. Münster, de stad waar in 1648 de gelijknamige Vrede én de Vrede van Westfalen werd gesloten, bewijst ook dit voorjaar weer dat Europa in haar genen zit.

Blauwe Europavlaggen

Blauwe Europavlaggen en de geel-rood-witte stadsvlaggen wapperen in mei op de Prinzipalmarkt in Münster en flankeren het historische raadhuis, erkende locatie van het Europees erfgoed. Onder de Europese vlag nodigt de stad, samen met de winkeliersvereniging ‘Initiative Starke Innenstadt’, iedereen uit om samen in deze Europese stad de samenhorigheid, het levensgevoel en de democratische cultuur te vieren tijdens het Hansemahl en de Silent Party.

Eten en drinken in de buitenlucht

De maand van de Europese verkiezingen gaat van start met het traditionele Hansemahl; een gezamenlijke actie van het gemeentebestuur en de winkeliersvereniging. Midden op de Prinzipalmarkt rollen Münster Marketing en winkeliers op zaterdag 4 mei de rode loper uit en serveren vanaf 12.00 uur hun gasten typisch Westfaalse ‘Schnittchen’ (met kaas, ham of metworst belegde sneetjes brood) aan de lange, wit gedekte Hanzetafel. Ter verfrissing is er Pinkus-bier van de tap, koffie, thee en wijn van Gastro.MS.. De Westfälische Schule für Musik zorgt voor relaxte achtergrondmuziek. Om 13 uur opent burgemeester Wendela-Beate Vilhjalmsson samen met de winkeliers officieel het Hansemahl.

Informatief omlijstingsprogramma

Wie zijn honger heeft gestild, heeft misschien nog trek in het informatieve en gratis programma dat het Hansemahl omlijst.

 

Lees ook dit artikel: Münster in een uurtje

 

Van 11 tot 18 uur geeft het Stadtmuseum een kijkje in de bloeitijd van de Hanze. Bekijk het oude handelskantoor of de digitale animatie over de ontwikkeling van Münster van de 12e tot de 15e eeuw.

In de Bürgerhalle van het historische raadhuis kunnen belangstellenden van 16 tot 18 uur de Vrede van Westfalen digitaal beleven. Op beeldschermen, touchscreens en tablets is informatie te vinden over de omgang van de stad met het thema ‘Vrede’ en over de bekende winnaars van de ‘Friedenspreis’. Bovendien kunnen bezoekers zich een beeld vormen van het leven van alledag in de 17e eeuw ten tijde van de oorlog en de vredesonderhandelingen. Centraal staat echter de Europese betekenis van de vredesonderhandelingen.

 

 

Tijdens twee rondleidingen onder het motto ‘Hansestadt Münster, Handel ohne Grenzen?’ komen belangstellenden van alles te weten over de geschiedenis van de Hanzestad Münster. De rondleidingen vinden plaats van 13.30 – 15 uur (start in de Bürgerhalle van het historische raadhuis) en van 17 – 18.30 uur (start voor het historische raadhuis).

Dansen met koptelefoon

De vlaggen, die de hele maand mei op de Prinzipalmarkt blijven hangen tot zaterdag 25 mei als aan de vooravond van de Europese verkiezingen onder het motto ‘Münster for Europe’ een Silent Party met koptelefoons wordt georganiseerd. Overdag is er op de Prinzipalmarkt al een ‘Europa-lounge’ met zitjes en rustige muziek van DJ’s om de bezoekers in de stemming te brengen voor het feestje ´s avonds. Als het donker wordt, licht het historische raadhuis op in Europa-blauw en vanaf 21 uur start de Silent Party ‘Münster for Europe’.

De ruimte voor het historische raadhuis verandert in een dance-floor onder een Europese sterrenkrans. Er zijn drie muziekkanalen met muziek voor iedere smaak die wordt gedraaid door DJ’s van Antenne Münster, Heaven en Gazelle. De toegang is gratis. Bij de uitgiftepunten kun je de speciale koptelefoons uitlenen tegen een borg van € 10. Bij foodtrucks en kraampjes is eten en drinken verkrijgbaar. De koptelefoon-party wordt georganiseerd door Münster Marketing en de Initiative Starke Innenstadt, in samenwerking met Antenne Münster, de clubs Heaven en Gazelle en met Münster4Life.

Alle informatie is ook te vinden in de gratis flyer die verkrijgbaar is bij Münster Information en op: www.tourismus.muenster.de

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.