Vlieg met SAS naar Tromsø

Scandinavian Airlines (SAS) zal vanaf januari t/m maart 2020 wekelijks rechtstreeks van Brussel naar Tromsø gaan vliegen. De vlucht zal worden uitgevoerd met een Boeing 737-800 en duurt zo’n 3,5 uur. Boeken kan direct bij SAS of via touroperators.

De winterperiode is een aantrekkelijke periode om Noord-Noorwegen te bezoeken, SAS heeft daarom de handen ineen geslagen met verschillende partijen in de reisbranche om meer bezoekers naar Tromsø te trekken, het ‘Parijs van het noorden’. ‘Noord-Noorwegen, met Tromsø als kroonjuweel, krijgt steeds meer internationale aandacht vanwege het spectaculaire landschap en de exotische omgeving. SAS springt hierop verder in door services te verbeteren om aan de vraag te kunnen beantwoorden’, aldus Karl Sandlund, EVP Commercial bij SAS.

 

 

Snellere verbinding voor Belgische en Nederlandse reizigers

SAS werkt bij dit initiatief samen met verschillende organisaties in de BeNeLux, waaronder touroperator Nordic in België. ‘Nordic ademt Noorwegen, het land is onze belangrijkste bestemming sinds de oprichting in 1980. We zijn trots samen te kunnen werken met Scandinavian Airlines in deze directe verbinding naar Tromsø. Met deze verbinding gaan we een nieuw tijdperk in; nieuwe mogelijkheden op zakelijk gebied, maar ook een verbeterde service voor onze klanten. Een mijlpaal, zegt Maarten Raes, CEO bij Nordic & Xplore The North.

 

 

Ook Hanne Maren Kristensen, director van het Nederlandse kantoor van Visit Norway is positief: ‘Wij hopen dat deze nieuwe lijnvlucht een boost zal geven aan het toerisme vanuit België en Nederland naar Noord-Noorwegen. Brussel is een belangrijke luchthaven voor de Belgische markt, maar ook voor Nederlanders een interessante optie en goed te bereiken met bijvoorbeeld de trein. Tromsø, maar ook andere, minder bekende regio’s in Noord-Noorwegen zullen profiteren van deze rechtstreekse verbinding.‘

Verbeterde connectie van en naar Europa

Met de nieuwe lijnvlucht verbetert SAS tevens de connecties van en naar Europa. De directe verbindingen van Kopenhagen en Stockholm naar Tromsø zijn al populaire verkeersaders voor reizigers vanaf bestemmingen binnen het Star Alliance netwerk. SAS verwacht bijna 100.000 passagiers tussen Tromsø en Europa te vervoeren tussen november 2019 en maart 2020.

SAS opereert met een moderne vloot en heeft als doel om altijd de meest duurzame manier van vliegen aan te bieden. De vliegmaatschappij wil de uitstoot met 25% beperken in 2030. Extra duurzaamheidsmaatregelen neemt SAS onder andere door CO2 uitstoot te compenseren voor EuroBonus reizigers en reizigers op een jeugdticket, en deze optie ook aan te bieden aan overige passagiers die CO2 neutraal willen vliegen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.