Combineer een citytrip naar Londen met een beach getaway naar de Engelse kust

Wie aan Engeland denkt, denkt vaak aan Londen met z’n iconische Big Ben, London Eye en rode telefooncellen. De ideale plek voor een citytrip op maar één uur vliegen van Amsterdam. Toch vind je op twee uur afstand vanaf dit shopping walhalla ook rust, ruimte en natuur langs de Engelse kust.

Het rijke kustgebied is ideaal voor wie op zoek is naar prachtige uitzichten, hoge kliffen en andere natuurwonderen. Op de pieren geniet je van het beste uit de zee in Engelse pubs en bars. Voor vakantiegangers die een shopping trip willen combineren met wilde natuur, eindeloze stranden en de beste fish and chips hieronder een top vijf in willekeurige volgorde van beach getaways op minder dan twee uur rijden vanaf Londen.

 

 

1. Brighton

Brighton is op minder dan een uur gelegen vanaf Londen aan de zuidkust. Deze levendige badplaats staat bekend om het brede kiezelstrand en schone zeelucht en schoon zeewater. Perfect om de hoofdstad even te ontsnappen. Langs het strand is er volop vermaak, het aanbod aan streetfood is groot en kinderen kunnen hier genieten van ritjes op draaimolens en andere attracties. Voor actieve vakantiegangers zijn er beachvolleybalwedstrijden en surflessen en er zijn meer dan genoeg clubs en bars voor een gezellige avond. De Brighton Palace Pier is een pier vol amusement met als kers op de taart een geheel pretpark en aquarium. Race tegen elkaar in de botsauto’s of laat je naar beneden storten vanaf 38 meter hoogte. Bezoek een theatershow of een van de vele winkeltjes en restaurants en struin door The Lanes, een netwerk van historische voetgangerstraatjes.

 

 

2. Southend-on-Sea

Pak de trein vanuit Londen en je staat binnen 45 minuten op het strand in de kustplaats Southend-on-Sea, Essex. Een kustplaats waar naast strand en winkeltjes ook veel verschillende amusementsvormen te vinden zijn. Zo ligt er naast de pier het pretpark Adventure Island met wel meer dan 50 attracties. Ook het Aquarium Sea-Life Adventure biedt een leuke uitstap in deze kustplaats. Maak een wandeling over het strand of de langste pier ter wereld, van maar liefst 2,2 kilometer lang, om even uit te waaien. Voor wie wel naar het einde van de pier wilt, maar geen zin heeft in een wandeling, rijdt er ook een treintje tot het eind van de pier.

Kent, ook wel ‘the Garden of England’ genoemd, biedt verschillende beach getaways:

3. Tankerton Beach

Tankerton Beach biedt een rustig toevluchtsoord voor mensen die houden van goed beheerde faciliteiten en veilig kunnen zwemmen. Vanaf de aantrekkelijke Marine Parade-promenade lopen met gras begroeide oevers zacht af naar een kiezelstrand dat wordt gekenmerkt door mooie houten beschilderde strandhutjes en een gevestigde zeilclub. Het strand ligt op minder dan twee uur rijden van Londen en is perfect voor families, wandelaars en watersport enthousiasten. Zo maakt de zee bij eb plaats voor een aangename strandwandeling met uitzicht op de rotsen. Na al dat peddelen, wandelen en zwemmen kun je heerlijk ontspannen op de oever onder het genot van een picknick. En als je er toch bent, probeer dan zeker de heerlijke lokale Whitstable Oysters, verser en frisser zijn ze niet te vinden!

4. Herne Bay

Herne Bay is een kleine kustplaats in Kent op anderhalf uur rijden van Londen. Hier wandel je langs de waterkant met uitzicht op twee pieren die gekenmerkt zijn door souvenirwinkeltjes in de vorm van strandhutten. In juli vindt hier ook het Herne Bay Festival plaats, de badplaats wordt dan omgetoverd tot een muziekfestijn met een spectaculaire vuurwerkshow. Ook in andere maanden van het jaar vind je hier een ruime selectie aan entertainment in de vorm van attracties, ijssalons en gezellige cafés en pubs. Ideaal voor een ontspanningsmoment onder het genot van een glas champagne en zeevruchten.

5. Folkestone

In Folkestone op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Londen is het familievriendelijke Sunny Sands Beach gelegen. Dit is een populair zandstrand door de centrale ligging en vele cafés, pubs en strandwinkels. Jaarlijks wordt hier in juli een zandkasteelwedstrijd gehouden. Dit event trekt veel bekijks en garandeert creatieve zandbeelden in allerlei vormen en maten. De zigzagpaden richting Lower Leas Coastal Parks zijn uitermate geschikt voor mooie wandelingen. In de zomer wordt er een scala aan evenementen voor kinderen aangeboden en er is ook een heus amfitheater waar tijdens de warmere maanden theater- en muziekvoorstellingen worden gehouden. Het aanbod aan prijswinnend ijs gedurende de hele dag maakt dit het perfecte kustgebied voor families!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.