Dit is de naam van het nieuwe Holland America Line schip

Met een knipoog naar de vele historische schepen die de basis hebben gelegd voor het cruisen zoals we het vandaag de dag kennen, heeft Holland America Line aangekondigd dat het volgende Pinnacle-klasse schip de naam Ryndam krijgt.

De Ryndam wordt vergelijkbaar met de zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam, met een gewicht van 99.500 ton en plek voor 2.662 gasten. Als derde schip in de serie beschikt de Ryndam over verbeterde Pinnacle-klasse voorzieningen en innovaties. Samen met de typische Holland America Line kenmerken zorgt dit ervoor dat de rederij in de top van de industrie behoort wat betreft aantal terugkerende gasten.

 

 

Unieke geschiedenis

Holland America Line eert de tijdloze traditie van het cruisen, terwijl het ook nieuwe innovaties voor de hedendaagse reizigers omarmt. De naam Ryndam weerspiegelt de unieke geschiedenis van het bedrijf en eert de voorgaande schepen die in hun tijd vooruitstrevend waren net zoals deze Ryndam dat ook zal zijn”, aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “ Van de eerste Ryndam, meer dan 100 jaar geleden, tot aan de meest recente, waren de naamgenoten altijd geliefd onder onze gasten. De volgende Ryndam geeft nieuw leven aan één van de meest opvallende series van schepen in onze geschiedenis.”

 

 

Het staal snijden voor de Ryndam, de officiële start van het bouwproces, vond afgelopen 13 maart plaats in de Fincantieri scheepswerf in Marghera, Italië. Dit wordt het 17e schip dat de Italiaanse scheepbouwer voor Holland America Line maakt waarvan de Nieuw Statendam de meest recente is.

Holland America Line’s historische Ryndam schepen

De eerste Ryndam maakte deel uit van de Holland America Line vloot van 1901 tot 1929. Het schip heette toen Rijndam voordat in 1923 over werd gegaan op de Engelse spelling. In 1927 werd de Ryndam het eerste schip dat een wereldcruise maakte. Het was voor deze reis gecharterd als een drijvende school op zee. De tweede Ryndam diende tussen 1951 en 1973 en de derde van 1993 tot 2015. Hierna werd het schip overgedragen aan zustermerk P&O Australia en ging zij verder onder de naam Pacific Aria.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.