Dit moet je weten over trans-Atlantische cruises

Alles wat u moet weten over trans-Atlantische cruises: de meest voordelige manier om per cruise te reizen! Waarom? Meerdere keren per jaar verplaatsen de cruiseschepen zich van de ene locatie naar de andere. In de winter nemen zij hun passagiers bijvoorbeeld mee langs de Caribische Eilanden en in de zomer varen ze de oceaan over om daar het seizoen op de Middellandse Zee door te brengen.

Ook dit jaar vertrekken er weer diverse schepen naar hun nieuwe locatie. Dit is uw kans om per cruiseschip te reizen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding! Heeft u altijd al willen cruisen maar heeft u nog een aantal vragen hierover? Geen probleem, deze cruise experts helpen u graag bij het beantwoorden van uw vragen en het vinden van uw droomreis.

 

Lees ook dit artikel: Ik ga op vakantie en ik neem mee

 

Zijn er het hele jaar door trans-Atlantische overtochten?

“Veel mensen vragen zich af of cruiseschepen het hele jaar door trans-Atlantische afvaarten maken. Maar trans-Atlantische routes zijn unieke reizen gemaakt door scheepvaartmaatschappijen, simpelweg omdat schepen van de ene regio naar de andere moeten voor een nieuw cruiseseizoen,” zegt Patty van der Helm, cruise expert bij Dreamlines. Deze routes worden dus niet het hele jaar door gevaren. De meeste schepen verplaatsen één of twee keer per jaar van vaargebied.

 

 

Hoe kom ik terug naar Europa?

Omdat een trans-Atlantische reis maar een kant op gaat en niet terugkomt bij de vertrekhaven, zult u op een andere manier terug moeten keren naar Europa. Dankzij deze flexibiliteit kunt u nog een paar extra dagen aan uw reis plakken en heeft u meer tijd op de eindbestemming.

Waarom kost een trans-Atlantische reis even veel geld als een week cruisen in Europa?

Met een trans-Atlantische reis profiteert u van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. “Omdat scheepvaartmaatschappijen hoe dan ook de Atlantische Oceaan over moeten steken, zien veel mensen dit soort reizen als een ‘ritje’ op het schip. Daardoor komt het dat de prijs ongeveer hetzelfde kan zijn als een week cruisen in Europa,” zegt van der Helm.

Gezien het feit dat u meer dan twee weken aan vervoer, accommodatie, entertainment en alle maaltijden in één prijs hebt, zijn de bedragen die voor een trans-Atlantische cruise in rekening worden gebracht onverslaanbaar. Voor een cruise van Europa naar Brazilië in november is het mogelijk om een tweepersoons binnenhut te boeken vanaf €699 per persoon.

Hoe veel dagen duurt een oversteek?

Afhankelijk van de route en het gekozen cruiseschip, duurt een trans-Atlantische reis tussen Europa en Amerika tussen de 12 en 20 nachten. Er zijn tenminste 7 aaneensluitende dagen op zee gewijd aan de oversteek.

Is het schip in balans tijdens de oversteek?

Met de maritieme technologieën van tegenwoordig blijven cruiseschepen goed in evenwicht en is de schommeling minimaal en vaak zelfs onmerkbaar. Bij trans-Atlantische cruises is er vaak iets meer beweging dan wanneer u een cruise zou maken over bijvoorbeeld de Middellandse Zee. Dit komt omdat het een tocht over open zee is. Het lichaam went snel aan de beweging van het schip en vanaf de derde dag ongeveer zult u gewend zijn. In zeldzame gevallen van zeeziekte, zijn er aan boord altijd medicijnen beschikbaar om dit te verhelpen. Zo kunt u vaak bij de receptie terecht voor pilletjes tegen reisziekte.

Hoe werkt internet op volle zee?

Zelfs tijdens zeedagen werkt het internet van het schip zoals gewoonlijk. Om toegang te krijgen, moet u in de meeste gevallen een van de internetpakketten kopen die aan boord worden verkocht of al tijdens het boeken kunt aanschaffen. De pakketten variëren van basispakketten voor het verzenden van berichten via WhatsApp tot meer complete pakketten die het streamen van video’s en online games mogelijk maken.

Zal ik me vervelen na twee weken cruisen?

Voor verveling aan boord hoeft u niet bang te zijn. De cruiseschepen zijn altijd voorzien van oneindig veel activiteiten en entertainment. Zeker tijdens cruises met aaneensluitende zeedagen wordt er voor veel vermaak gezorgd. Natuurlijk kunt u de hele dag door lekker eten in de buffetrestaurants of specialiteitenrestaurants, maar vaak worden er ook dagelijks leuke theatervoorstellingen gegeven, danslessen en georganiseerde spellen door het animatieteam. In de meeste gevallen is er ook een wellness center, waar u gebruik kunt maken van het solarium, de zwembaden en natuurlijk een lekkere massage kunt krijgen.

Bent u ervan overtuigd dat een trans-Atlantische cruise echt iets voor u is? Bekijk dan hier een aantal trans-Atlantische oversteken dit jaar:

  • 14 dagen met de Costa Pacifica: Van Barcelona naar Rio de Janeiro
  • 17 dagen met de Costa Fascinosa: Van Barcelona naar Rio de Janeiro
  • 15 dagen met de Nieuw Statendam: Van Fort Lauderdale naar Amsterdam
  • 16 dagen met de Crown Princess: Van Fort Lauderdale naar Southampton

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.