Vlieg met KLM naar Napels

Komende zondag, eerste paasdag, vertrekt de eerste vlucht naar de nieuwe KLM-bestemming Napels. De Italiaanse havenstad is KLM’s tiende bestemming in Italië. Er wordt door KLM alleen in de zomermaanden naar Napels gevlogen. KLM zet hiervoor een Boeing 737-700/800 in. In de maanden juli en augustus vliegt KLM dagelijks naar deze bestemming en tijdens de rest van het seizoen alleen in de weekenden.

Schoner water in Napels

Afgelopen week werd de vlucht officieel ingewijd. De start van de nieuwe route werd gevierd in aanwezigheid van de burgemeester van Napels en Joost Flamand, de voorgedragen nieuwe ambassadeur van Nederland in Italië. Joost Flamand onthulde bij deze gelegenheid een door KLM gesponsorde ‘seabin’. Deze ‘drijvende vuilnisbak’ vist plastic uit oppervlaktewater, waaronder moeilijk te verwijderen stukjes ‘microplastic’ van twee tot vijf millimeter.

 

 

KLM sponsort vijf seabins, die ieder ongeveer 1,5 kilo plastic per dag verzamelen uit de baai van Napels. Dat komt neer op ruim 500 kilo (microplastic) plastic per jaar. Er drijven momenteel 200 seabins in de wereld, waarvan 40 in Italië. De seabins zijn onderdeel van het PlasticLess-project en een initiatief van de organisatie LifeGate.

 

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.