Ik ga op vakantie en ik neem mee

Ga je binnenkort op reis? Het is altijd een hele klus om al je spullen te verzamelen. Door het enthousiasme en de inpak stress vergeet je sneller iets dan je denkt. Lees de tips uit de lijst en zorg dat je geen belangrijke dingen vergeet mee te nemen. Zo stap je gerust in het vliegtuig of je auto.

1. Reisdocumenten

Het klinkt misschien heel logisch, maar zonder je reisdocumenten kom je nergens. Zorg dat je ze direct klaar legt als je begint met inpakken, zodat je zeker weet dat je ze niet vergeet. Als je binnen Europa reist heb je aan een geldige ID-kaart voldoende. Verlaat je Europa? Dan ben je verplicht om met je paspoort te reizen. Ook kinderen hebben hun eigen ID-kaart of paspoort nodig. Heb je deze nog niet? Vraag het tijdig aan bij je gemeente. Let op dat je je reisdocumenten vaak pas na een week kan ophalen. Voor sommige landen is naast een paspoort ook een geldig visum verplicht. Anders mag je het land niet in. Kom niet voor verrassingen te staan en check ruim voor vertrek de regels voor het land waar je naartoe gaat.

 

 

2. Een goede stevige koffer

Of je nou met het vliegtuig op vakantie gaat of met de auto, een goede stevige koffer is altijd handig. Als je met het vliegtuig gaat is het natuurlijk van belang dat de koffer een goede bescherming biedt voor je kostbare spullen die je met je meeneemt. Er wordt door de luchtvaartmedewerkers vaak hard met je koffer gegooid. Ook als je met de auto gaat is een koffer een gemak. Zo slingeren er geen kleine spullen rond in de achterbak en pak je gemakkelijk de auto in en uit. Ben je nog opzoek naar een goede koffer? De Samsonite reiskoffer is er in verschillende varianten en er past altijd wel een model bij jouw behoeften. De koffer wordt de volgende dag bij je thuisbezorgd dus zelfs als je last minute een nieuwe Samsonite nodig hebt is dat geen probleem.

3. Fotocamera

Natuurlijk wil je prachtige foto’s maken tijdens je aankomende reis. Zo kan je nog jarenlang nagenieten van je reis. Je kunt ervoor kiezen om foto’s te maken met je mobiele telefoon, maar zoals je weet krijg je veel mooiere foto’s met een professionele camera. Heb je deze nog niet? Er zijn veel verschillende type camera’s op de markt. Zoek van te voren op welk type camera het beste bij jouw reis past zodat je de mooiste effecten krijgt.

4. Opladers en reisstekkers

Tegenwoordig gebruiken we veel elektronische apparaten en heeft elk apparaat zijn eigen oplader. Zorg dat je goed checkt of je ze allemaal bij je hebt als je op reis gaat. Het zou zonde zijn als je ter plaatse een nieuwe moet kopen. Opladers zijn vaak vrij prijzig en natuurlijk is het niet handig als apparaten zoals je mobiele telefoon leeg zijn. Maak je een verre reis? In veel landen buiten Europa zijn er andere stopcontacten dan in Nederland. Dit is ook in het Verenigd Koninkrijk en bijvoorbeeld Zwitserland het geval. Zoek voor vertrek op welke stopcontacten ze hebben in het land van je reisbestemming zodat je een reisadapter kan aanschaffen. Dit scheelt je zoeken naar een winkel in een vreemd land. Je vindt de reisadapters bij vele elektronica winkels bij je in de buurt of eenvoudig op internet bij Bol.com. Let op: op Schiphol zijn ze vaak aan de dure kant.

5. Gezondheid en medicijnen

Gebruik je medicijnen en ga je op reis? Zorg dat je voldoende medicijnen meeneemt voor de hele periode van je reis en een aantal dagen extra. Mocht er iets gebeuren waardoor je langer weg bent dan gepland, heb je in ieder geval genoeg medicijnen. Check voordat je vertrekt ook goed de houdbaarheidsdatum van je medicijnen. Het is verstandig om aan je dokter of apotheek een overzicht te vragen van de medicijnen die je slikt. Dat is handig als je naar de dokter of apotheek moet op je reisbestemming.

 

 

Heb je last van reisziekte? Er zijn verschillende medicijnen op de markt die prikkeling van het braakcentrum blokkeren. Hierdoor wordt je niet misselijk in de auto, het vliegtuig of op een cruise. Ga je naar een warme bestemming? Zorg goed voor jezelf en vergeet niet om een goede zonnebrand aan te schaffen met de juiste factor. Zo geniet je extra lang van je bruine huid en vervel je niet omdat je verbrand bent geweest.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.