7 minimalistische accommodaties

Volgens een onderzoek van Booking.com, vindt bijna een vijfde* (19%) van de Nederlandse reizigers minimalisme de aantrekkelijkste vorm van interieurdesign. Met dit in gedachten heeft Booking.com uit de 28 miljoen aangemelde accommodaties speciaal een lijst opgesteld met unieke accommodaties voor reizigers die voor hun volgende vakantie een minimalistisch design zoeken. Ook op reis geldt: rust in je huis, ruimte in je hoofd.

Shikoku, Japan

Liefhebbers van design zullen de strakke, minimalistische vormgeving van het authentieke Setouchi Retreat Aonagi zeker waarderen. Deze prachtige accommodatie heeft een strak vormgegeven buitenbad met een wijds uitzicht op zee. Geniet in je zachte badjas en slippers vanaf je privéterras of balkon van het panorama op de bergen.

 

 

Florence, Italië

De appartementen van Numeroventi Design Residency zijn ingetogen, maar van alle gemakken voorzien. De verblijven stralen veel rust uit door het gebruik van neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Bovendien zullen bewonderaars van cultuur en design de locatie geweldig vinden: op een steenworp afstand liggen het Palazzo Vecchio, het Piazza della Signoria en de Galleria degli Uffizi.

 

 

Pedras Salgadas, Portugal

Dit minimalistische verblijf in de Portugese regio Vila Real straalt rust uit dankzij het eenvoudige en overzichtelijke design, en is daarnaast omgeven door de sereniteit van de natuur. Het Pedras Salgadas Spa & Nature Park verhuurt eco-bungalows en zelfs boomhutten, en er worden allerlei ontspannende behandelingen aangeboden, zoals massages. Verder beschikt de spa over een binnenbad, sauna en stoombad, die zorgen voor nog meer ontspanning.

Graz, Oostenrijk

Het Augarten Art Hotel combineert moderne en minimalistische architectuur en design met hedendaagse kunst. Dit luxe pand is gebouwd door de beroemde Oostenrijkse architect Günther Domenig en herbergt meer dan 200 moderne kunstwerken waar gasten inspiratie en geluk uit kunnen putten. Het hotel ligt op slechts een korte wandeling van het centrum van Graz en de meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de binnenplaats of de klokkentoren. Als de kunstwerken in het hotel niet genoeg cultuur bieden, bezoek dan zeker de opera van Graz – deze ligt slechts 800 meter verderop.

Mexico-Stad, Mexico

Voor reizigers die op zoek zijn naar een strakke accommodatie in Mexico, is Distrito Capital met haar minimalistische uitstraling het ideale verblijf in Mexico-Stad. Dit chique designhotel in de buitenwijk Santa Fe combineert frisse wittinten met zacht leigrijs. Het hotel beschikt ook over een zwembad. Daarnaast zijn er massages beschikbaar voor het geval de omgeving je niet meteen in een relaxte stemming brengt.

Singapore

Verborgen in de bruisende straten van Singapore ligt het serene toevluchtsoord Lloyd’s Inn. Dit moderne boetiekhotel heeft een eigenzinnig wit thema, dat het gebruik van natuurlijk licht in het pand versterkt. Dit zal 46%** van de Nederlandse reizigers aanspreken: dat deel van de ondervraagden gaf aan dat veel natuurlijk licht een must-have is als het gaat om het design van hun vakantiehuis. Daarnaast heeft de accommodatie een dakterras, modern tuinterras en een dompelbad, omgeven door groen.

Santorini, Griekenland

Santorini, dat beroemd is om zijn beeldschone witte bouwwerken en prachtige landschap, is de perfecte bestemming voor fans van minimalisme. Het Kirini Santorini past perfect in de omgeving en biedt traditionele architectuur en diverse terrassen. Santorini is gelegen op een klif met uitzicht op het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. Vanaf de smetteloos witte veranda van het hotel kun je genieten van weidse vergezichten op het indrukwekkende vulkaaneiland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.