Humo’s Rock Rally winnaar The Calicos (BE)is één van de nieuwe namen voor Mañana Mañana

Er zijn 21 nieuwe namen geboekt voor Mañana Mañana. In totaal staan er 80 verschillende acts op het programma. The She’s komen vanuit de Verenigde Staten naar Vorden met garagepop / rock-‘n-roll. Deze vier meiden brengen een uniek geluid wat doet denken aan pop- en surfbands uit de jaren ’60. Beeldend kunstenaar en muzikant Jan Verstraeten (BE), bekend van Charlie Jones’ Big Band, staat ook op één van de zeven podia die het festival rijk is.

Verder geprogrammeerd: The Calicos. Dit Antwerpse sextet won Humo’s Rock Rally 2018 en plaatste zich in het rijtje met voorgaande winnaars zoals Novastar, Goose en Whispering Sons. Technocabaretduo Matroesjka is ook geboekt; dikke beats met harde grappen en typetjes in vlijmscherpe sketches. Het programma van Mañana Mañana draait om het ontdekken van bijzonder theater en nieuwe, verrassende muziek van (inter)nationale artiesten en opkomende bands. Het vindt plaats van 13 tot en met 16 juni bij Kasteel Vorden & Landgoed Vorden.

Nieuwe namen

The She’s (VS) – Garagepop
Scott H. Biram (VS) – One man band
Birds That Change Colour (BE) – Indiefolk
The Calicos (BE) – Indierock
Jan Verstraeten (BE) – Pop
Rapha Pico – Reggae
Convoi Exeptional – Wereldse Swing
Robin Borneman – Folk
Montis, Goudsmit & Directie – Jazz
The Sugar Bastards – Bluegrass
Mark Lada’s Golden Arches – Garagepop
The Cold Vein – Noise rock
Modji – Wereldmuziek
Waltzburg – Pop
Hydra Theater – Straattheater
Thijs Kemperink – Droogkloot
Gerjon Gijsbers – Schrijver
Kristel Zweers – Stand-up comedy
Klaas Prins – Cabaretier met energieke humor en absurde wendingen
Pierre et les Optimistes – Frans-Nederlandse gipsyjazz band
Matroesjka – Technocabaret

 

 

Door galmende jangly-gitaren met zonovergoten harmonieën te mixen, doet de sound van The She’s denken aan pop- en surfbands uit de jaren 60. The She’s brengen een uniek geluid, soms blijmoedig, soms somber en melancholisch. De vier meiden spelen al van jongs af aan samen muziek, en hebben in 2017 een zelf geproduceerd album uitgebracht met raad en advies van Merrill Garbus van de band TuNe YarDs. Heerlijke garage/pop/rock-‘n-roll wat het beste klinkt met een zonnetje op je bol!

 

 

Het Belgische antwoord op The War On Drugs? The Calicos! Moeten we Americana – of moeten we Antwerpicana zeggen? Hoe het ook zij, het Antwerpse sextet dat zichzelf The Calicos noemt won Humo’s Rock Rally 2018 en kan zich in het rijtje van voorgaande winnaars zoals Novastar, Goose en Whispering Sons plaatsen. De band brengt sferische gitaar/indierock met americana-toetsen een volwassen sound en vakmanschap. Het zestal onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Voer voor fans van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams en Neil Young!

Geïnspireerd op landschappen uit oude western films schrijft Jan Verstraeten de muziek als soundtrack voor eigen denkbeeldige langspeelfilms. Deze Belgische beeldend kunstenaar en muzikant heeft al een indrukwekkend palmares, waarbij de meesten hem zullen kennen van Charlie Jones’ Big Band, waarmee hij drie platen maakte. Nu werkt Jan onder zijn eigen naam en zijn werk is nog steeds een totaalproduct waarbij al zijn talent tot uiting komt: van de geweldige muziek, verrijkt met strijkerspartijen, tot de thematiek, het artwork en zijn video’s.

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland. Technocabaret? Ja, dikke beats met harde grappen. Ze zappen moeiteloos van typetje naar typetje in vlijmscherpe sketches en zingen onderweg de longen uit hun lijf. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. En met het nummer #Imalive werden zij genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied. Toen we ze vroegen naar Mañana Mañana te komen was het antwoord volmondig ja! Matroesjka fileert de actualiteit en maakt korte metten met deze krankzinnige tijden!


Vedran Mirčetić (De Staat) en Björn van der Doelen zijn festivalambassadeurs van Mañana Mañana. Deze artiesten maken onderdeel uit van een bepaalde scene en daarom zien en horen zij (verborgen) talent als allereerste. Het zijn creatieve meedenkers en vormen een extra paar voelsprieten voor de organisatie. De acts die zij aanraden zijn daarom waardevol. Op aanraden van Vedran boekten we onlangs bijvoorbeeld Money & The Man, 45ACIDBABIES, Boogie Monster en Snow Coats.

Mañana Mañana vindt plaats van 13 tot en met 16 juni 2019. Fata Mañana, zaterdag- en zondagkaarten zijn uitverkocht! Vrijdag-, camping-, camper- en driedagenkaarten zijn te koop via de site.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.