Dit zijn de 8 meest adembenemende paleizen in Europa

Sprookjes bestaan niet. Althans, niet zoals ze in Disney verhalen worden verteld. Toch vind je in Europa veel betoverende locaties waar je weinig fantasie nodig hebt om je eigen sprookje te beleven. Verdwaal in de enorme paleistuinen, geniet van een schilderachtig interieur en rij met je auto de enorme oprijlaan op.

In Nederland vind je vele grote paleizen. Omdat deze paleizen staatseigendom zijn, zijn ze niet te huren als vakantiewoning. Maar wist je dat je in Frankrijk en Engeland wel veel paleizen staan die je kan huren? Beide landen zijn niet ver weg en dus sta je al binnen een paar uur in een prachtig paleis. Bij Holidu, dé zoekmachine voor vakantieverhuur vind je een lijst met de meest adembenemende paleizen die te huur zijn in Europa. En ze zijn nog betaalbaar ook. Ook als je graag gaat trouwen zijn deze locaties misschien iets voor jou. Laat je inspireren door deze lijst met meest prachtige paleizen in Europa.

 

 

1. 18e-eeuws paleis – Carpentras, Vaucluse – Zuid-Frankrijk

Vlakbij Avignon in Zuid-Frankrijk vind je dit idyllische 18e-eeuws paleis. Het landgoed is maar liefst 17 hectare groot en je verblijft er met 29 personen verdeeld over 16 slaapkamers die elk een eigen badkamer hebben. Wandel over het landgoed en vind alles wat je in dromenland doet verdwijnen. Van kronkelende beekjes, boomgaarden en fonteinen tot wijnkelder, zwembad en tennisbaan, alles is er aanwezig. Houd je van wat meer luxe? De butlers en privé kok staan voor je klaar om je verblijf helemaal onvergetelijk te maken.

 

 

2. Historisch paleis – Omey, Marne – Frankrijk

Ben je gek op Parijs? Vlakbij de stad van de liefde vind je dit historische paleis dat stamt uit de 16e eeuw. Geniet van een inrichting vol barok, kroonluchters en wanddecoratie. Wist je dat de tuinen van het paleis zijn ontworpen door Le Notre? Le Notre staat bekend om de tuinen die hij in Versailles heeft aangelegd. Het landgoed heeft een eigen privé kapel maar het is zeker de moeite waard om ook een bezoek te brengen aan de 2 UNESCO geregistreerde kerken in de buurt. Het paleis ligt in de streek Châlons-en-Champagne dus vergeet niet om een wijntour te doen tijdens je verblijf. Het historische paleis vlakbij Parijs is geschikt voor een verblijf met maximaal 32 gasten.

3. Middeleeuws paleis – Bazincourt-sur-Epte, Les Andelys – Frankrijk

Op het landschap van Vexin Normand vind je dit prachtige middeleeuws paleis dat je alle comfort biedt van de 21ste eeuw. Ga zwemmen in het verwarmde zwembad en heerlijk ontspannen in de sauna van dit paleis. Een droomachtig verblijf in dit paleis is geschikt voor 24 personen.

4. Popart paleis – Callander, Stirling – Schotland

Houd je niet zo van de klassieke prinsessen style en houd je meer van een moderne look? In Schotland vind je dit Château uit 1835. Het paleis heeft een volledig nieuw jasje gekregen van de Schotse pop art artiest Stuart McAlpine Miller. Laat je verrassen door de kleurrijke kamers vol met eyecatchers. Ben je gek op natuur? Ook het landgoed zal je niet in de steek laten. Ga vissen naar zalm en forel in de rivier die grenst aan dit prachtige landgoed. Je hebt een adembenemend uitzicht over de berg Ben Ledi. Verblijf in dit moderne paleis met 24 personen van je favoriete personen.

5. Normandisch paleis met een verleden – Tamerville, Cotentin – Frankrijk

Ben je bekend met de slag om Cherbourg? De slag om Cherbourg speelde zich af in de omgeving van dit Normandische paleis en er wordt zelfs gezegd dat het Cherbourg overlevings akkoord hier is getekend in 1944. Neem een kijkje in de “surrender kamer” waar je de tafel vindt waaraan dit verdrag is getekend. Loop daarna de schilderkamer in en ga een paar stappen terug in de tijd dankzij het authentieke decor. Ben je gek op luxe? Neem een duik in het zwembad, speel een potje tennis op de tennisbaan of geniet van de rust op het 6 hectare grote landgoed. In het paleis verblijf je met 15 personen verdeeld over 8 slaapkamers met eigen badkamer.

6. Paleis Birot – Béguey, Langon – Frankrijk

Ben je gek op wijngaarden of prachtige bloemen? Het paleis Birot ligt vlakbij de wijngaarden en een paar prachtige bloementuinen. Vanuit het paleis organiseer je verschillende buitenactiviteiten of je kiest voor een dagje naar de historische stad van Bordeaux. Geniet samen met 12 personen op dit landgoed van een wijntje en koel af in het zwembad. Met de grote keuken en eetzaal is het hier vorstelijk vertoeven.

7. Pentillie paleis – Cornwall – Engeland

Aan de andere kant van de Noordzee vind je het Pentillie paleis aan de afgelegen oevers van de rivier Tamar in Cornwall. Ga zwemmen in het buitenzwembad die je vindt op het landgoed van 2.000 hectare. Geniet van een wijntje op de terrassen of duik weg in je favoriete boek. Houd je van spelletjes? In de speelkamer van het paleis kun je biljarten en tafeltennissen. In het Pentillie paleis verblijf elk van de 20 personen in een kingsize bed en heeft iedere slaapkamer een eigen badkamer.

8. Paleis Lena – Clairac, Marmande – Frankrijk

Zijn de andere paleizen net iets te prijzig voor je? Paleis Lena in Frankrijk is een romantisch optrekje met een woonoppervlakte van maar liefst 700 m2. Ontdek het leven en charme en ga afkoelen van het warme mediterrane weer in het privé zwembad. Voel je een prinses in een van de unieke kamers of in de badkamer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.