Deze Bloemen voor de Paus zijn vertrokken vanaf de Keukenhof

Vanaf Keukenhof vertrok, na maanden van voorbereiding, het bloementransport ‘Bloemen voor het Sint Pietersplein’ in Rome. Morgen, witte donderdag, arriveert het transport op het Sint-Pietersplein in Rome voor de paasviering.

Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek. Het bloementransport is door vele nationaliteiten uitgezwaaid.

 

 

Voor hoofdarrangeur, floraal vormgever Paul Deckers, is het ieder jaar opnieuw een uitdaging om het grote Sint Pietersplein te versieren met Nederlandse bloemen en planten: een metamorfose naar een bloemenschilderij.
Er vertrok zo’n 30 ton aan plantmateriaal vanaf Keukenhof naar Vaticaanstad. Hoofdbloem in de arrangementen is de strelizia. Op het plein worden veel rozen, cymbidiums, delphiniums, bolbloemen, cornustakken en bomen verwerkt.

 

 

Tijdens het uitspreken van het Urbi et Orbi, de zegen over de stad en de wereld, door paus Franciscus ervaren 1 miljard kijkers over de hele wereld de pracht en kracht van bloemen en planten.

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.