Proef Peru in zijn chocolade

Na het zien van prachtige historische highlights en eindeloze jungle, moet je een land eigenlijk ook létterlijk proeven tijdens een reis. Ook dat kan in Peru in allerlei variaties, van verrukkelijk streetfood tot driesterrendiners, én de beste chocolade.

Je leert het land in Lima met alle zintuigen bijvoorbeeld kennen bij El Cacaotal, het chocoladehuis, of het Chocomuseum in Miraflores.

Als je in Lima bent, staan er natuurlijk tal van bezienswaardigheden op je to-do-list, maar er kan er maar één de lekkerste zijn. En je hebt meteen een goed excuus om te gaan smullen: deze plek is ook enorm leerzaam, want je komt er alles te weten over een belangrijk onderdeel van de Peruaanse cultuur. Bij Chocoladehuis El Cacaotal en Chocomuseum Miraflores kun je terecht voor het grootste aanbod aan Peruaanse chocola en waar het verhaal áchter de chocola en de makers ook centraal staat.

 

 

Lekker leerzame workshops en proeverijen

El Cacaotal opende in 2017 in een enorme ‘casona’ (mansion) in de trendy wijk Barranco. Met meer dan 200 repen en ruim 40 chocolademerken is het niet alleen een bescheiden museum in de Peruaanse hoofdstad, maar ook een ‘eetbare bibliotheek’. De repen liggen keurig gesorteerd op de regio waar de cacao vandaan komt. Tijdens de gratis proeverijen leer je onder andere alles over de verschillende smaken, de geschiedenis van cacao en chocolademaken in Peru, waarbij regelmatig echte cacaoboeren uitleg geven over het productieproces. Bovendien kun je er sinds kort ook terecht voor smakelijke workshops chocolade maken. Een zelfgemaakte reep is het leukste souvenir! Als hij Nederland haalt.

 

 

Naast El Cacaotal is er ook een andere locatie waar je de Peruaanse chocolade beleving kan ervaren, namelijk het Chocomuseum in Miraflores. In dit museum kun je je niet alleen onderdompelen in de historie en het productieproces van chocolade beginnend bij de cacaoboom in de jungle, maar kun je ook nog eens zelf een kans wagen tot het maken van verschillende chocolades tijdens diverse workshops en kooklessen afgestemd op jouw eigen smaak. Repen, bonen, likeuren of truffels, er is geen enkele vorm van chocolade die je niet in het Chocomuseum kan vinden.

Peruaanse chocola uniek in de wereld

Peru is één van de grotere cacaolanden ter wereld. Met zoveel micro-ecosystemen, een vruchtbare en diverse bodem en het ideale klimaat voor de cacaobomen, kunnen er talloze verschillende soorten groeien en is het resultaat in chocoladevorm al net zo gevarieerd. Om chocolade te produceren, worden de bonen gewonnen uit rijpe peulen en enkele dagen gefermenteerd, zodat het zoete vruchtvlees begint af te breken en de juiste smaak krijgt. De bonen worden vervolgens in de zon gelegd om te drogen. Daarna worden ze geroosterd en gemalen tot cacaomassa, die vervolgens op verschillende manieren wordt omgezet in chocolade. Peruaanse cacao staat bekend om de uitzonderlijke smaak en aroma’s. Veel reizigers zeggen dat ze in Peru pas voor het eerst échte chocolade hebben gegeten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.