Vier een pure zomervakantie in SalzburgerLand

Een ochtendje ‘forest breathing’, een paar dagen heel bewust offline, overnachten in een berghut, met een ranger op zoek naar wilde dieren in een Nationaal park, met een e-mountainbike bergop (!) en op eigen kracht er weer af. De zomer in SalzburgerLand is avontuurlijk, gezond en veelzijdig.

Onze ideale zomervakantie gaat er steeds anders uitzien. Meer en meer zijn we op zoek naar een échte beleving in die vakantie. Contact met bewoners in de plaats waar je bent, activiteiten in de natuur, weg van de druk van social media: een echte, pure vakantie. In SalzburgerLand zijn alle ingrediënten aanwezig voor zo’n zomervakantie.

 

Lees ook dit artikel: Voel je thuis in de bergen

 

50% bos

Maar liefst de helft van de regio SalzburgerLand bestaat uit bossen. Bezoekers komen dan ook gegarandeerd in aanraking met de bossen. Vrijwel elke bergwandeling loopt ook door het verkoelende bos en de mountainbiketrails zijn in de bossen het spannendst. De talrijke kruiden uit het bos worden in maaltijden verwerkt, het hout in meubels en souvenirs en de dennen zorgen voor de ontspannen sfeer bij wellnessvoorzieningen. De bossen zijn niet voor niets een heerlijke plaats om te relaxen en je batterijen weer op te laden.

Detox

Van ‘virtual reality’ naar echt en bewust ‘zijn’ tijdens je vakantie, dat is de achtergrondgedachte van een 8-tal toeristische ondernemers in de Salzburger Lungau. Vakantiegangers kunnen schnapps leren branden, bio-brood bakken of een kruidencursus volgen. Terug naar de basis is de achterliggende gedachte: je bewust zijn van waar je bent en wat je doet. Een soort ‘digital detox’ waarbij contact met de lokale bevolking een grote rol speelt.

 

 

Trendy e-biken

De regio Hochkönig is een walhalla voor mountainbikers, maar nu ook voor de iets minder fanatieke. Je kunt er namelijk makkelijk een eMTB (e-mountainbike) huren, zodat je wat extra hulp hebt. Als eerste regio ter wereld kun je hier zowel in het dal als op de berg de accu opladen, zodat je nooit ‘zonder’ staat. De 113 kilometer lange ii-tour verbindt 3 dorpen met de bergen en almen – een prachtige tocht.

Nederlands glorie

In de stad Salzburg is deze zomer een stukje Nederland te zien: in het DomQuartier in Salzburg kunnen bezoekers naar een expositie over de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw met o.a. werken van Rembrandt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.