Worden er binnenkort baby reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen geboren?

De afgelopen weken was het een spannende tijd voor Ouwehands Dierenpark. Het was namelijk paringstijd bij de reuzenpanda’s. De dierverzorgers van Xing Ya en Wu Wen hebben voor én achter de schermen verschillende maatregelen getroffen om een paring bij de reuzenpanda’s te stimuleren.

Zij hebben urine van beide dieren in elkaars verblijf verspreid en het mannetje Xing Ya heeft geluidsopnames te horen gekregen van reuzenpandamannen in de paartijd. De urine van Wu Wen is bijna dagelijks onderzocht om haar hormoonpiek te bepalen. Afgelopen week was het moment daar.

Ondanks deze voorbereidingen heeft het helaas niet geleid tot een paring. Het mannetje Xing Ya blijkt toch nog te jong te zijn en met name speelgedrag i.p.v. paargedrag te vertonen.

 

 

In augustus van dit jaar worden beide reuzenpanda’s 6 jaar. We verwachten dat met de ervaring van nu en het volwassen worden van Xing Ya de kans op paring volgend jaar aanzienlijk groter is.

 

 

Natuurbescherming

De reuzenpanda is een bedreigde diersoort en komt alleen in China in het wild voor. De laatste telling heeft aangetoond dat er nog 1.864 reuzenpanda’s in het wild leven. Ouwehands Dierenpark draagt bij aan het beschermen van de reuzenpanda in het wild. Het dierenpark doneert jaarlijks bijna één miljoen euro om de natuurbeschermingsactiviteiten in China te ondersteunen. Dit bedrag wordt besteed aan het verbeteren van het leefgebied van deze unieke diersoort in Sichuan, wetenschappelijk onderzoek gericht op voortplanting en het terugplaatsen van reuzenpanda’s in het wild.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.