Ga feestelijk het nieuwe jaar tegemoet in Thailand

Het Songkran festival staat weer voor de deur! Door heel Thailand wordt van 13 tot 16 april het Thaise Nieuwjaar gevierd, een traditietrouw familiefeest vol gezelligheid en plezier. De meeste Thaise mensen keren tijdens dit evenement terug naar hun geboorteplaats om daar samen met hun familie het nieuwe jaar te vieren. Toeristen worden geheel in de feestvreugde meegenomen. Dit maakt Songkran een spektakel wat je niet mag missen.

Het Thaise Nieuwjaar staat officieel in het teken van tempelbezoeken, het wassen van Boeddhabeelden met geparfumeerd water en het eren van de ouderen in de samenleving. Dit zijn nog steeds belangrijke onderdelen van Songkran, maar het straatbeeld wordt tegenwoordig vooral gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is. Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand gekleurd poeder in je haar probeert te smeren en “Sawa Dee Bhee Mai!” roept, oftewel “Vrolijk Nieuwjaar!”. Songkran is het perfecte festival om feest te vieren en plezier te maken en dat allemaal in het land van de glimlach.

 

 

Songkran weerspiegelt op perfecte wijze de Thaise manier van leven: respectvol omgaan met tradities, maar met plezier. Dompel je onder in Thaise tradities en vier het nieuwe jaar met muziek, evenementen en heerlijke Aziatische lekkernijen. Dé place to be’s tijdens Songkran zijn:

Bangkok

Breng op de vroege morgen een spiritueel bezoekje aan Wat Benchamabophit (de ‘Marmeren Tempel’), Wat Suthat (een koninklijke tempel) of Wat Ratchabophit (een tempel vlakbij het Grand Palace). Voor grote watergevechten moet je zijn op Khao San Road, Phra Athit Road, Silom Road of Lumpini Park. Zorg voor een waterbestendig tasje voor je geld en mobiele telefoon!

 

 

Chiang Mai

Hier wordt de meest uitbundige versie van Songkran gevierd. De meeste populaire plaatsen voor het watergevecht zijn de Chiang Mai Gate, de Thapae Gate en langs de grachten. Geen zin om nat te worden? De vele tempels zijn perfecte schuilplaatsen. In de gehele stad zijn culturele vieringen en traditionele voorstellingen te vinden.

Lampang

Op slechts 1,5 uur rijden van Chiang Mai of één uur durende vlucht vanaf Bangkok ligt Lampang. Hier zijn de tempels en erfgoedhuizen in het stadscentrum tijdens Songkran prachtig versierd. Het Thais Nieuwjaar vieren in Lampang voelt als een tijdmachine nemen naar het Lanna-koninkrijk.

Loei

In het noordoosten vindt in het afgelegen Na Haew-district een van de mooiste en meest authentieke vieringen van Songkran plaats met een optocht van bloementorens bij de Si Po Chai-tempel. De Mekong rivier en de wijk Chiang Khan zijn perfect om weer even bij te komen van al het feestgedruis.

Samut Prakan

In het district Phra Pradaeng wordt Songkran op een ietwat andere manier gevierd. Van 20 tot 22 april organiseert de Mon gemeenschap verschillende festiviteiten, waaronder kleurrijke parades, schoonheidswedstrijden, een voedselbeurs en talloze voorstellingen.

Stranden van Thailand

Als Songkran niet waterrijk genoeg is, dan zijn de eilanden van Thailand een leuke optie. In het oosten bieden de eilanden van Trat (Ko Chang, Ko Mak, Ko Kood, etc.) en in het zuiden de eilanden van Trang (Ko Muk, Ko Kradan, Ko Ngai, etc.) warme en kristalheldere wateren. Wie weet spot je nog wel een roze dolfijn op het strand van Khanom in de provincie Nakhon Si Thammarat?

Songkran is het perfecte festival om feest te vieren en plezier te maken en dat allemaal in het land van de glimlach!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.