Ontdek Ruben Hein met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest op Kid Dynamite Jazz Festival in Rotterdam

Op zondagmiddag 30 juni 2019 vindt voor de elfde keer het Kid Dynamite Jazz Festival plaats op het Deliplein op Katendrecht, Rotterdam. Met trots kondigt het gratis toegankelijke familiefestival dit jaar winnaar van Wie is de Mol 2018, Ruben Hein aan.

Hij zal samen met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest optreden. Ruben is bij het grote publiek bekend geworden door zijn deelname aan Linda’s Zomerweeken als winnaar van Wie is de Mol?. Vanaf dit jaar is Ruben artistiek leider en dirigent bij het NJJO. Met een door hem speciaal vormgegeven formatie “het Jong Oranje van de Jazz” zal hij een swingend poppy-jazzy concert geven.

 

 

“Het is goed voor jonge kinderen om kennis te maken met jazz naast alle andere stijlen zoals dance, pop en hiphop. Het Kid Dynamite Jazz Festival is daar een mooi initiatief in. Niet alleen volwassenen treden op maar ook kinderen van basisscholen in Katendrecht: The Dynamite Kids.” aldus Eva van der Vegt, directeur Kid Dynamite Jazz Festival.

Het festival wordt traditiegetrouw geopend door de kinderen van The Dynamite Kids, die in aanloop naar het festival in een viertal workshops zijn klaargestoomd voor het optreden onder leiding van Ronald Kool.

 

 

Op zaterdagavond 29 juni, de avond voor het festival, is er een bijzonder voorprogramma ‘Kid Dynamite at Night’door Ronald Kool en Codarts Jazz.Ronald Kool is sinds 2008 bandleider van het televisieprogramma Ik hou van Holland (RTL4) en speelde als toetsenist bij o.a. Anouk, Trijntje Oosterhuis, René Froger en het Metropole Orkest.

Vrolijk programma voor jong en oud op het kinderpodium Kid’s Stage
Naast het hoofdpodium zal op het kinderpodium SoWhathet spits afbijten en er een feest van maken. Niet alleen voor de kleintjes vanaf 1 jaar maar ook voor de ouders en grootouders. Daarna zal De Later als je groot Bandonder het motto “muziek maken is leuk” een concert geven. Een vrolijke voorstelling waarbij de kinderen kennis maken met verschillende stijlen (pop)muziek, en erachter komen hoe dat nou precies werkt als je samen live muziek maakt.

De kleine Louiezal de dag afsluiten met een swingend kinderconcert waarmee kinderen en ouderen niet stil hoeven te zitten. Op een interactieve en speelse wijze word je door 100 jaar jazzgeschiedenis geloodst.

Naast het meedoen aan alle optredens, is er voor de kleintjes een workshop instrumenten.

Kid Dynamite

Vooruitlopend op North Sea Jazz is in juni overal in de stad jazz te horen. Ook Kid Dynamite Jazz Festival vindt plaats in het kader van North Sea Round Town. Het festival is een ode aan jazzmuzikant Kid Dynamite die in de jaren 40 ten tijde van de oorlog ondanks een verbod op jazz bleef spelen op Katendrecht. Middels een divers, inspirerend, participatief en educatief programma wil het festival kinderen en hun ouders, grootouders en verzorgers kennis laten maken met de veelzijdigheid van jazzmuziek. Een genre dat gekenmerkt wordt door vrijheid en improvisatie, grenzen verkennen en geïnspireerd willen worden door samenwerking met anderen.

Het festival en het randprogramma worden mogelijk gemaakt dankzij een flink aantal fondsen, sponsoren, partners en ‘vrienden’ van het festival, waaronder North Sea Round Town, Stichting Jazz International Rotterdam, Jeugdfonds Cultuur Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, VSB Fonds en Prins Bernard Cultuur Fonds Zuid Holland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.