Dit is hoe Tui Nederland gaat opladen

Hoe laadt Nederland op tijdens de vakantie? Door heerlijk te ontspannen op een strandbed of juist door actief bezig te zijn? En hoe belangrijk vinden Nederlanders het om ook op vakantie een gezonde levensstijl aan te houden?

Reisorganisatie TUI zocht het uit in een grootschalig vitaliteitsonderzoek dat in samenwerking met onderzoeksbureau MetrixLab werd uitgevoerd. De belangrijkste conclusie: het merendeel van de Nederlanders is ook op vakantie bewust bezig met hun gezonde levensstijl. Mensen nemen op vakantie meer tijd voor actieve bezigheden dan thuis. 78% van de ondervraagden voelt zich na hun vakantie dan ook helemaal opgeladen.

 

 

Gezonde levensstijl op 1

Er is steeds meer aandacht voor vitaliteit, gezond leven en eten. Maar hoe belangrijk vinden we dit wanneer we op reis gaan, nemen we dan ook vakantie van onze gezonde levensstijl of juist niet? Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de mensen er voor kiest om ook op vakantie heel bewust om te gaan met eten en om in beweging te blijven. 77% van de respondenten geeft aan een gezonde levensstijl belangrijk te vinden en 58% is hier ook op vakantie bewust mee bezig. Voornamelijk door gezond te eten en te drinken (72%), goed te slapen (73%) en actief bezig te zijn (60%).

 

 

Actieve vakanties steeds belangrijker

Op vakantie neemt of heeft men meer de tijd voor actieve bezigheden dan thuis. 60% van de respondenten is actief bezig tijdens de vakantie, terwijl 45% aangeeft dit in het dagelijkse leven te doen. Wandelen is veruit de meest favoriete sportieve activiteit tijdens een vakantie. 80% van de respondenten trekt de wandelschoenen aan op vakantie, gevolgd door zwemmen (47%), fietsen (38%) en fitness (16%). Maar ook hardlopen, yoga en tennis zijn geliefde activiteiten tijdens de vakantie. Vooral ouders met kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar vinden het belangrijk om zich – mentaal – op te laden.

Tips van Erben Wennemars voor bewuste levensstijl thuis én op vakantie

Voor veel Nederlanders is gezond en actief bezig zijn tijdens de vakantie dé manier om weer op te laden. TUI herkent deze trend ook in het zoek- en boekgedrag van haar klanten. Om vakantiegangers te helpen in hun keuze voor een gezonde en actieve vakantie, start de reisorganisatie vandaag de campagne ‘Opladen’. Met behulp van de sportieve Erben Wennemars geeft TUI tips, hoe je thuis en ook op vakantie een bewuste levensstijl kunt doortrekken. Waardoor je meer energie hebt en weer helemaal opgeladen bent na je vakantie. De aftrap daarvoor wordt vandaag gegeven in BNR radioprogramma The Friday Move, waar Erben Wennemars co-host is.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.