Vier het 5-jarig bestaan van Waldorf Astoria Amsterdam

De hele maand mei is het feest in Waldorf Astoria Amsterdam. Vijf jaar geleden opende het majestueuze hotel aan de Herengracht 548 – 556 haar deuren. Inmiddels is het al enige jaren de trotse nummer 1 van de luxury hotels in Amsterdam, behoort het tot de tophotels in Nederland en de beste van de wereld.

Achter de gevels van de zes voormalige patriciërshuizen gaat het om topkwaliteit en -service. Alles ademt luxe, elegantie en verfijning en draait om aandacht voor de gast. Een bezoek aan Waldorf Astoria Amsterdam is een bijzondere ervaring in een wereld van smaak en raffinement. Een nachtje slapen is een droom. De culinaire verrassingen zijn het ontdekken waard. Het jubileum wordt luister bijgezet met een Anniversary Afternoon Tea, Aperitivo in de Peacock Alley, speciale gerechten in Goldfinch Brasserie en een feestelijke cocktail in de Vault Bar. Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Waldorf Astoria Amsterdam komt de in het hotel gevestigde Guerlain Spa met een nieuwe behandeling en maken hotelgasten en bezoekers kans op exclusieve attenties dankzij een Raffle-ticketloterij.

 

Lees ook dit artikel: 9 toffe Toronto tips

 

Anniversary Afternoon Tea

Elk nieuw seizoen bedenkt de uit India afkomstige patissier Vipin Charly nieuwe creaties voor de inmiddels befaamde Afternoon Tea. Voor het 5-jarig bestaan van Waldorf Astoria Amsterdam liet hij zich inspireren door de kruiden, bloemen en bijen in de binnentuin en de internationale wortels van het hotel. De vrolijk stemmende bloemrijke hapjes van de Anniversary Afternoon Tea zijn een pláátje en prikkelen alle zintuigen. In de carrousel ontwaren we een hartige bloem van gerookte zalm, rode biet, spinazie en kapper; lavas meringue en citroengeranium; muhamarra; sandwiches; gerookte Remeker, oude balsamico en komkommer relish tartelette. In het zoete vervolg proeven we zwarte sesam Yuzu en Matcha in een bloempot; limoen cheese cake; lavendel en honing soesje; tulpenbol van kokos, limoenblad en aardbei; hibiscus en bosvruchten opera; vanille en chocolade scones; rozenyoghurt en Verveine cake.

 

 

Aperitivo in de Peacock Alley

De Peacock Alley is sinds de opening van Waldorf Astoria Amsterdam geliefd bij hotelgasten om bij te komen van de drukte van de stad, en voor gasten van buiten om af te spreken voor een koffie, lunch, of aperitief. ‘Meet me at the Peacock Alley’ is intussen een gevleugeld begrip en vanaf nu ook een aansprekende plek om de dag af te sluiten met een drankje en bite van het Aperitivo-menu.

De populairste gerechten van Goldfinch Brasserie

De keuken van Waldorf Astoria Amsterdam, onder leiding van chef Sidney Schutte, staat bekend om de even creatieve als vernieuwende gerechten. Goldfinch Brasserie, genoemd naar het ‘Puttertje’, de vogelsoort die historisch in de binnentuinen van Amsterdam voorkomt, werd vier jaar geleden als tweede restaurant in Waldorf Astoria Amsterdam geopend. Naast het fine-dining tweesterrenrestaurant Spectrum (voorheen Librije’s Zusje), genieten gasten hier van een ‘tailor made dining experience’. In de jubileummaand mei is er een hoofdrol voor de populairste signature-gerechten en klassiekers van de afgelopen jaren. Met op nummer 1 Toro Tonijn Tartaar, gevolgd door de Dorade, Lamsschouder en het Kokos Sorbet dessert. Een apart plekje in de ranglijst verdient de ‘Goldfinch-burger’, die tot beste hamburger van Amsterdam is gekozen.

Spectrum

Het tweesterrensrestaurant in Waldorf Astoria Amsterdam vierde het jubileum al even eerder. In januari werd Librije’s Zusje, dat zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren verwierf, omgedoopt tot Spectrum. Het inmiddels internationaal vermaarde restaurant, onder leiding van chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier, is na de transformatie een krachtige weerspiegeling van de visie op gastronomie en gastvrijheid van het illustere duo.

Birthday cocktail in the Vault Bar

Sinds de bartenders Meric en Benoît zijn aangetreden heerst een ‘old skool’ standaard in de Vault Bar. De klassiek geschoolde Franse barmannen streven perfectie na in alles wat zij doen. Zij kunnen gasten ‘lezen’ en weten welk drankje bij iemand past. Voor het jubileum van Waldorf Astoria Amsterdam ontwikkelden zij de Vault Punch nr. 5. De jubileumcocktail is geïnspireerd op een gerecht en een cocktail die vanaf het begin favoriet waren in Waldorf Astoria Amsterdam, Carabinero uit Spectrum en Old Fashion uit de Vault Bar. De ingrediënten omvatten Zuidam Genever, Bourbon, watermeloenlikeur, geroosterde paprikasiroop, gembersiroop en sinaasappel, koffie en chocoladebitter. Het resultaat is een punch van 5 componenten met hartige en gemberachtige smaken.

‘The 80 massage’ Guerlain Spa

De World of Guerlain is een plek om volledig tot rust te komen. De Spa, met relaxing lounge en drie behandelkamers, ligt op de benedenverdieping van Waldorf Astoria Amsterdam, grenzend aan de binnentuin. De ‘Guerlain-knowhow’ is een begrip sinds de opening van het eerste ‘Institut de Beauté’ in 1939 in Parijs. Alle behandelingen zijn gebaseerd op de befaamde, inmiddels tachtig jaar toonaangevende, Guerlain-massagetechniek. De vernieuwende ‘The 80’-massage is ontwikkeld voor deze tijd; om los te komen van stress en het zelfvertrouwen een boost te geven. Het is geschikt voor vrouwen en mannen. Eerder al onderscheidde de Guerlin Spa in Waldorf Astoria Amsterdam zich met de ‘One hour Turnaround’-behandeling en hielp daarmee mannen de drempel over met een even effectieve als ontspannende signature schoonheidsbehandeling met exclusieve, voor de mannenhuid ontwikkelde producten. Spabezoekers kunnen gebruikmaken van andere exclusieve faciliteiten waaronder sauna, stoomcabine, een verwarmd binnenzwembad, heerlijke ontspanningsruimte en terras in de tuin. De Guerlain Spa in Waldorf Astoria Amsterdam is de enige in de Benelux en was de afgelopen drie jaar op rij winnaar van de World Luxury Spa Award.

Win een verblijf in Conrad Algarve en nog veel meer

De fun-factor tijdens de feestmaand mei is de exclusieve Raffle-ticketloterij. Gasten en bezoekers die gebruikmaken van de faciliteiten in het hotel kunnen meedoen aan een loterij met exclusieve en attractieve attenties. De hoofdprijs is een weekendverblijf in het bekende Conrad Algarve in Portugal (ook behorend tot de top van de luxury hotels in de Hilton-familie).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.