Deze superhelden zijn te gast in Oberhausen

Captain America, Cat Woman, Deadpool en Iron Man: superhelden en hun hulpjes zijn momenteel weer helemaal in. Met hun bovennatuurlijke krachten redden ze in de bioscoop en op televisie hele steden van hun tegenstanders – én in SEA LIFE in Oberhausen, op maar een uur rijden van Arnhem. Tot en met 19 mei staat het reuzenaquarium helemaal in het teken van de ’superhelden van de oceaan’.

Hier zijn bezoekers getuige van de bovenmenselijke krachten van diverse zeebewoners – en kunnen ouders en kinderen uitproberen of ze zich hiermee kunnen meten. Natuurlijk gaat het daarbij niet om röntgenogen of kunnen vliegen, maar om de aangeboren speciale eigenschappen van verschillende levende wezens uit de onderwaterwereld – en dat helemaal zonder cape. De camouflage van een octopus is bijvoorbeeld bijna perfect: ondanks hun kleurenblindheid slagen deze inktvissen erin om op te gaan in de achtergrond en zich zo onzichtbaar te maken voor vijanden. Jong en oud kan een parcours met diverse opdrachten afleggen, waarbij ze hun eigen heldhaftige vaardigheden en krachten op de proef kunnen stellen.

 

 

Welk dier kan met zijn tanden een kokosnoot stukbijten? Dat is de kokoskrab, de grootste krab die op land leeft. Op alligators na heeft geen enkel roofdier zoveel kracht in zijn tanden als deze krab. Maar krabben zijn niet de enige kleine dieren waartegen bezoekers van SEA LIFE het kunnen opnemen: zeepaardjes en zeesterren beschikken onder andere over een enorme zuigkracht. De een om over een grote afstand voedsel op te kunnen zuigen en de ander om zichzelf ondanks de sterke stroming onder water vast te kunnen houden. In SEA LIFE kunnen ouders en kinderen aan de rekstok gaan hangen om te kijken hoe lang zij zich kunnen vasthouden.

 

 

Bijzondere superkrachten zijn ook terug te zien bij de haaien. Niet alleen zijn zij de helden van de zee en zorgen ze ervoor dat de oceanen gezond blijven, maar ook beschikken ze over bovenmenselijke vaardigheden. Ze zijn waanzinnig snel onder water én kunnen binnen één seconde van richting veranderen.

Van onderwaterwereld naar indoor LEGO-speeltuin

In het naastgelegen LEGOLAND Discovery Centre gaan kinderen van 15 april tot en met 31 mei in LEGO City op patrouille met de LEGO-politie. Tijdens diverse opdrachten volgen de kleine bezoekers van de LEGO indoorspeeltuin een heel bijzondere politieopleiding. Op verschillende plekken leven zij zich uit op LEGO bouwwerken en testen daarbij hun handigheid, geheugen en andere belangrijke kwaliteiten van een echte held.

Met de start van het LEGO City evenement gaat ook de 4D-film ‘LEGO City 4D-Cops in Action!’ in de eigen LEGO 4D bioscoop in première. De politiehelden nemen de toeschouwers mee op een turbulente 4D-jacht door de stad, waarbij ze een schurk achtervolgen, dwars door een wirwar van straten en wolkenkrabbers.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.