5 interessante weetjes over Magisch Malawi

Sprookjesachtig Lake Malawi, de glimlach van de lokale bevolking en een unieke diversiteit aan landschappen. Malawi is de perfecte bestemming voor een authentieke Afrika-ervaring. Maar wist je ook dat hier de grootste olifantenverhuizing ooit heeft plaatsgevonden en dat Malawi één van de veiligste landen in Afrika is?

Grootste olifantenverhuizing

In 2016 en 2017 heeft de grootste olifantenverhuizing ooit plaatsgevonden, waarbij 520 olifanten verhuisden van de Nationale Parken Liwonde en Majete naar Nkhotakota NP. Met de migratie van de dikhuiden en de gestructureerde bewaking van het park werkt beheerder African Parks doelgericht aan de leefomgeving voor de olifanten en groei van het aantal dieren de komende jaren. Naast de olifanten zijn er 1.400 andere dieren, zoals buffels, eland-antilopen, impala’s en waterbokken, naar Nkhotakota verhuisd. De Nationale Postcode Loterij is een van de sponsoren die deze omvangrijke dierenverhuizing mogelijk heeft gemaakt.

 

Lees ook dit artikel: Malawi verwelkomt 13 giraffes

 

Lake Malawi op de UNESCO lijst

Lake Malawi, door velen ‘Lake of Stars’ genoemd, prijkt trots op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Het meer lijkt ‘s nachts op te lichten door duizenden sterren aan de hemel. Langs de kust kabbelt het leven rustig door in de vele kleine dorpjes. Massa’s toeristen zal je er niet tegenkomen. Op de prachtige tropische stranden voel je je alleen op de wereld.
Overigens heeft het meer nòg een bijnaam: Calender Lake. Dit komt omdat het meer 365 mijl meet van noord naar zuid, de grootste breedte 52 mijl is en er 12 rivieren uitmonden in het meer.

Veiligste land in Afrika

Wist je dat Malawi een van de veiligste landen in Afrika is. Je kunt hier zorgeloos op eigen gelegenheid rondreizen en gebruik maken van het openbaar vervoer. De Malawianen zijn niet alleen zeer gastvrij maar even behulpzaam. Alle reden dus voor een reis naar dit prachtige Afrikaanse land.

 

 

Twintig procent van Malawi is water

Ondanks het feit dat Malawi wordt omsloten door andere landen (Zambia, Mozambique en Tanzania) en niet aan de kust ligt bestaat het land voor twintig procent uit water. Immers, het gelijknamige meer ligt voor het overgrote deel op Malawiaans grondgebied. Lake Malawi, dat vroeger Lake Nyasa heette, is het derde grootste meer van Afrika.

Big Five, maar ook ‘Little Five’

Behalve de Big Five kun je in Malawi ook op zoek naar de tegenhanger; ‘Little Five’, bestaande uit een selectie zoogdieren, insecten, vogels en griezelige kruipertjes. Om de Little Five te spotten ga je op zoek naar de olifant spitsmuis, mierenleeuw, panterschildpad, neushoornkever en witsnavelbuffelwever. Minder indrukwekkend dan de big five wellicht, maar met de juiste gids een leuk onderdeel van je reis door Malawi.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.