Dit is een van de grootste aquariums van het Midden-Oosten

Op 15 april opent het nieuwste aquarium van Oman. Dit aquarium is niet alleen het grootste van Oman, maar behoort zelfs tot een van de grootste van het Midden-Oosten. Deze publiekstrekker bevindt zich in de Mall van Muscat, die eveneens op 15 april opengaat. Met meer dan 30.000 verschillende vissen en andere zeedieren kijken jong en oud hun ogen uit.

Het Oman aquarium opent haar deuren in de Mall van Muscat en is hiermee het eerste openbare aquarium van Oman. Het aquarium bestrijkt maar liefst twee verdiepingen van de Mall.

 

 

De onderwaterwereld van heel dichtbij

Met meer dan 5600 vierkante meter is het Oman aquarium het grootste aquarium van het heel Oman. Het aquarium is gevuld met miljoenen liters water. De ruim 50 verschillende aquaria zijn het thuis van meer dan 30.000 verschillende vissen en andere zeedieren, waaronder pinguïns en krokodillen. Door de doorlooptunnel wanen bezoekers zich midden in de wereld van kleurrijke clownvissen, gigantische roggen en octopussen. De kwallen dolen op hun gemakje rond en de haaien zijn bijna aan te raken!

Het aquarium heeft niet alleen als doel de bezoekers te amuseren, maar heeft tevens een educatieve functie. Met onderzoeken naar zowel koraal als bepaalde soorten vissen helpt het aquarium mee aan het behoud van de oceaan.

 

 

Mall van Muscat

De Mall bevindt zich in de hoofdstad van Oman, Muscat. Het enorme winkelcentrum heeft een oppervlakte van ruim 200.000 m2, dit zijn meer dan 28 voetbalvelden. Het aquarium is niet de enige trekpleister van de Mall van Muscat: later dit jaar opent het snow park, waar onder andere botsauto’s op ijs, sneeuwglijbanen en een schaatsbaan te vinden zijn. Bezoekers vinden hier tevens een bioscoop van 5.000 m2 met 12 schermen, een ‘Family Entertainment centre’ van 5.000 m2 en groot aantal restaurants verspreid over een oppervlakte van 7.000 m2. Verder zijn natuurlijk de grootste modemerken vertegenwoordigd in het multifunctionele centrum. De bouw van dit ultraluxe winkelcentrum is begonnen in 2015 en de opening is gepland op 15 april 2019.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.