Oman maakt zich op voor bijzondere sportevenementen in maart

In maart vinden twee bijzondere sportevenementen voor de eerste keer plaats in Oman: IRONMAN 70.3 en Haute Route. De IRONMAN 70.3 is een halve triatlon die in de hoofdstad Muscat gehouden wordt. Haute Route nodigt amateurwielrenners uit om het schitterende Al Hajar-gebergte te bedwingen tijdens een driedaags fietsevenement.

IRONMAN 70.3 Oman – 1 maart 2019

Op 1 maart 2019 komen triatleten van over de hele wereld naar Muscat voor de eerste IRONMAN 70.3 Oman. Sporters die deelnemen aan deze halve triatlon genieten van een prachtig uitzicht op de havenstad terwijl ze 1,9 kilometer zwemmen, 90,1 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen.

 

Lees ook dit artikel: Ga mee op roadtrip door Oman

 

“Wij zijn trots de IRONMAN 70.3 triatlonrace te hosten in Oman,” zei Sayed Adil Al Busaidi van het Ministerie van Toerisme. “De atleten wacht perfect weer. Tijdens dit seizoen is het nog koel, waardoor de raceomstandigheden voor zowel beginnende als ervaren triatleten optimaal zijn. Oman leent zich uitstekend voor sporten zoals zwemmen, fietsen en hardlopen.”

De zwemtocht wordt gehouden in het kalme, heldere water bij de mooie wijk Al Shatti in het centrum van Muscat. In Al Shatti stappen de triatleten op de fiets om een schitterende route door de stad af te leggen. Ze fietsen langs vele hoogtepunten van Muscat, zoals het Royal Opera House, de Muttrah Gate en Corniche, het Al Bustan Palace Hotel en de Wadi Al Kabir-weg. Supporters kunnen de sporters vervolgens aanmoedigen als zij vier rondes rond het Royal Opera House en Intercontinental Hotel-complex rennen.

Haute Route – 1 t/m 3 maart 2019

Haute Route organiseert ‘s werelds meest prestigieuze meerdaagse fietsevenementen voor amateurrijders, die plaatsvinden op de mooiste plekken op aarde. Van 1 t/m 3 maart 2019 wordt de eerste editie van Haute Route Oman gehouden, in de prachtige voormalige hoofdstad Nizwa. Deelnemers worden getrakteerd op ongelooflijke uitzichten over de woestijn en kristalhelder water. De renners leggen een 237 kilometer lange route af en klimmen ruim 5.000 meter in het Al Hajar-gebergte. De laatste dag bestaat uit een individuele tijdrit van 9 km, waarbij de fietsers door het idyllische 400 jaar oude dorp Al Hamra fietsen.

De Britse Jenson Button, voormalig Formule 1-coureur en wereldkampioen van 2009, gaat de uitdaging in het Al Hajar-gebergte aan. “Ik kan niet wachten om deel te nemen aan de Haute Route in Oman. Het wordt mijn tweede bezoek aan het land en ik ben blij dat ik terugkeer voor deze fietstocht, die zowel uitdagend als verbluffend lijkt”, zo stelde Button. Ook Ben Saunders, één van ’s werelds bekendste poolreizigers, doet mee aan de race en is zelfs ambassadeur van het evenement.

 

 

Ook in de rest van het jaar worden er in Oman mooie sportevenementen georganiseerd. Zo vinden er in februari verschillende zeilwedstrijden plaats, zoals EFG Sailing Arabia – de Tour en de Mussanah Race Week. Van 15 tot 22 november is er de Oman Desert Marathon, een prachtige race van 165 kilometer in zes etappes door de Bidaya woestijn.

Andere sportevenementen in 2019

Ook in de rest van het jaar worden er in Oman mooie sportevenementen georganiseerd. Zo vinden er in februari verschillende zeilwedstrijden plaats, zoals EFG Sailing Arabia – de Tour en de Mussanah Race Week. Van 15 tot 22 november is er de Oman Desert Marathon, een prachtige race van 165 kilometer in zes etappes door de Bidaya woestijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.